Mergi direct la conținut »
VIDEO | UPDATE Interviu cu Michael Schumacher, publicat recent de familia lui. Ce spune fostul pilot de Formula 1
Sport Libertatea > Sport

VIDEO | UPDATE Interviu cu Michael Schumacher, publicat recent de familia lui. Ce spune fostul pilot de Formula 1

Familia lui Michael Schumacher a dat publicității un interviu cu acesta filmat cu doar două luni înainte de accidentul care avea să-i schimbe definitiv viața, de pe o pârtie de schi din stațiunea Meribel, în Franța.

ACTUALIZARE 22 octombrie. ”Blick” a publicat interviul video cu Michael Schumacher, 49 de ani. Confesiunea e realizată cu puțin timp înainte de accidentul său de schi din decembrie 2013, de la Méribel, Franța.

Schumi vorbește despre titlurile sale – 91 victorii GP, 7 titluri mondiale, despre adversari, despre îndoieli și ambiții.

Cel mai emoționant titlu: ”E cel din 2000, din Japonia. Ferrari nu mai cucerise unul de 21 de ani. De asemenea, eu însumi am eșuat de patru ori la Ferrari. Apoi, în final, acea victorie a adus cu ea campionatul. A fost un moment foarte special”.

Cel mai dificil adversar:  „Finlandezul Mika Hakkinen. Un ”câine” absolut de dur pe pistă. Dar în afara cursei, totul era corect. Și asta m-a impresionat mult”.

Despre Formula 1: ”Teoretic, e un spectacol cu ​​un singur om. Câștigătorul se află în spatele volanului și trebuie să ia deciziile repede și să le și pună în aplicare. Dar, până a ajunge la dezicii, are nevoie de echipa sa, care contează momentele cruciale. Strategia, informațiile de pe traseu. În acest sens, succesul echipei a fost întotdeauna în prim plan »

Despre fiul său Mick, care a câștigat recent campionatul de Formula 3: ”Are nevoie de mult mai mult decât de talent pentru a deveni mare în sporturile cu motor. Oricum, kartingul oferă cel puțin ocazia de a afla substanța de bază a talentului”.

Un medic legist a avut şocul vieţii: „E halucinant ce s-a întâmplat la Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc”
Recomandări
Un medic legist a avut şocul vieţii: „E halucinant ce s-a întâmplat la Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc”
 

Despre idolii săi: „Nu am avut un idol în Formula 1. Hai să spune un Vincenzo Sospiri, un Ayrton Senna. Dar un adevărat idol era, de fapt, fostul portar Harald ”Toni” Schumacher! În acel moment eram pasionat și de fotbal”.

În imaginile publicate de familia pilotului, Schumacher vorbește despre cea mai emoționantă victorie a sa, despre cariera lui și despre cât de solicitată este  Formula 1 din punct de vedere fizic.

Schumacher a declarat că, în trecut, l-a respectat cel mai mult pe pilotul Mika Hakkinen, despre care spune că „a luptat minunat și a avut o viață privată subtilă”.

Fostul pilot de Formula 1 a mai precizată că idolul său sportiv a fost jucătorul de fotbal Toni Schumacher, un portar care a jucat pentru naționala Germaniei.

Interviul a fost înregistrat pe 30 octombrie, în urmă cu cinci ani. Două luni mai târziu de la înregistrarea clipului, pilotul a suferit o leziune gravă la nivelul capului, în urma căruia încă se mai recuperează.

Până în prezent, fostul pilot a fost operat de ori.


CITEȘTE ȘI: Pe ce au cheltuit sportivii primii bani câștigați ca profesioniști | GALERIE FOTO


FOTO: EPA

Close
Închide
  Close