MENIU CAUTĂ

Irlanda a câștigat Turneul celor 6 națiuni 2018. Naționala ”treflelor” a învins Anglia, la Londra, și a obținut și Marele Șlem / VIDEO

Distribuie

Irlanda a câștigat Turneul celor 6 națiuni 2018. Irlanda a revenit în fruntea rugby-ului european, câştigând Turneul celor 6 Naţiuni graţie victoriei în faţa Scoţiei, cu bonus ofensiv (28-8), sâmbătă, la Dublin, combinată cu înfrângerea Angliei în Franţa (22-16), în etapa a 4-a, moment care marchează renaşterea XV-ului care are drept emblemă trefla.

ACTUALIZARE 17 martie. Irlanda a învins, sâmbătă, Anglia, la Londra, scor 24-15, și, pe lângă cucerirea Turneului celor Șase Națiuni, a obținut și Marele Șlem – victorii în toate meciurile disputate în această ediție a competiției.

Meciul de la Londra, disputat pe o vreme de iarnă, a fost la discreția oaspeților în prima parte, care au marcat trei eseuri. Cu toată revenirea din partea englezilor în repriza secundă, irlandezii s-au impus cu 24-15.

Interesant este faptul că victoria de la Londra a venit chiar de ziua Sfântului Patrick, care este patronul Irlandei!

Anglia – Irlanda 15-24 / FOTO: EPA

La Roma, Scoția a câștigat în fața Italiei, scor 29-27, în timp ce la la Cardiff, Țara Galilor – Franța s-a încheiat cu scorul de 14-13.

——————————————————————————————————————————————–

Reprezentativa Irlandei mai are de îndeplinit o performanţă de referinţă, sâmbăta viitoare, pe Twickenham, împotriva Angliei, pentru a reuşi al 3-lea Mare Şlem din istoria sa, după cele din 1948 şi 2009. În aşteptare, urmare a acestui al 11-lea succes consecutiv (un record), echipa lui Joe Schmidt (19 puncte) nu mai poate fi ajunsă în clasament: Anglia şi Franţa sunt, ambele, la 9 lungimi, astfel că acesta este al treilea Turneu adjudecat de irlandezi sub conducerea lui Schmidt, după cele din 2014 şi 2015.

Acest trofeu cucerit de irlandezi vine să încoroneze progresul întrevăzut în ultimele luni, pe fondul unui potenţial fizic impresionant. O forţă care a făcut din selecţionata de la Dublin una dintre puţinele echipe capabile să rivalizeze cu Anglia, Africa de Sud şi Noua Zeelandă, trei naţiuni pe care, de altfel, le-a învins recent. Succesul acesta vine, de asemenea, să confirme creşterea în valoare a unei generaţii de jucători excelenţi pe înaintare, alături de mai vechii Healy, Furlong, Stander, O’Mahony, Van der Flier, Leavy sau chiar şi Farrell, pe postul de fundaş.

Pe treisferturi, ascensiunea a continuat pentru Stockdale şi Ringrose, strălucitori, dar fără mare experienţă internaţională, totul completat cu maturitatea superbei perechi de mijlocaşi Murray-Sexton.

Citiți și LIVEBLOG Turneul Celor Șase Națiuni 2018. Rezultate

Citește mai multe despre Irlanda pe Libertatea.

Comentarii