Mergi direct la conținut »
Jocurile Olimpice. Contre Bela Karolyi - Nadia Comăneci: ”Biles e cea mai bună gimnastă din toate timpurile” vs ”Doar timpul va decide”
Sport Libertatea > Sport > Jocurile Olimpice. Contre Bela Karolyi - Nadia Comăneci: ”Biles e cea mai bună gimnastă din toate timpurile” vs ”Doar timpul va decide”

Jocurile Olimpice. Contre Bela Karolyi – Nadia Comăneci: ”Biles e cea mai bună gimnastă din toate timpurile” vs ”Doar timpul va decide”

Lumea gimnasticii îi pregătește un socul în Hall of Fame-ul gimnasticii artistice minunii americane Simone Biles (19 ani). Legendarul antrenor român Bela Karolyi, cel care a stat în spatele marilor succese ale Nadiei Comăneci, a declarat pentru USA Today că ”Simone este cea mai bună gimnastă din toate timpurile”. 

În replică, Nadia Comăneci, legenda gimnasticii artistice, a spus cu diplomație că ”doar timpul” va spune dacă Simone Biles este cea mai bună gimnastă din toate timpurile, a doua zi după a doua medalie olimpică de aur cucerită de americancă la JO 2016.

”Simone este o campioană olimpică incredibilă și sunt un mare fan al ei”, a spus românca pentru USA Today, citat de Agerpres. ”Totuși, doar timpul va spune dacă ea devine cea mai bună din toate timpurile”.

La Rio, Biles a câștigat concursul pe echipe și individual concurs. Ea este încă în cursă pentru alte trei medalii de aur, în concursul pe aparate (sărituri duminică, bârnă luni și sol marți).

Prima la toate aceste aparate, joi, la individual compus, gimnasta texană în vârstă de 19 ani ar putea realiza o cvintuplă de aur inedită, depășind cvadrupla realizată într-un turneu olimpic de sovietica Larisa Latînina (1956), gimnasta cehă Vera Caslavska (1968) și românca Ecaterina Szabo (1984).

Nadia Comăneci a câștigat cinci medalii olimpice de aur, însă la două ediții ale JO: trei la Montreal-1976 și două la Moscova-1980. Ea a intrat în istorie obținând prima notă de ”10 perfect” la Jocuri, în 1976. De atunci, sistemul de notare s-a schimbat, în 2006.

Șeful Consiliului județean Brasov, politicianul PNL Veștea, fotografie alături de interlopul urmărit internațional, care își arată mușchii
Recomandări

Șeful Consiliului județean Brasov, politicianul PNL Veștea, fotografie alături de interlopul urmărit internațional, care își arată mușchii

 
Nadia Karoly

Nadia Comăneci, alături de fostul ei antrenor Bela Karoly FOTO: USA Today

Joi seară, Comăneci, care a asistat la probele de gimnastică artistică din Arena olimpică din Rio, a salutat cele trei medalii din concursul individual compus cu două tweeturi: ”Felicitări pentru Simone Biles și Aly Raisman. Ce succes frumos…”, apoi: ”Felicitări pentru Alia Mustafina pentru medalia de bronz. Binemeritată”.

În zilele precedente, Biles era singura gimnastă căreia legenda română în vârstă de 54 de ani, care locuiește în Statele Unite, îi trimitea mesaje pe Twitter.

Close
Închide
  Close