Sala de sport măsoară 144,06 m şi este cea mai lungă din România. Ea dispune de 872 de locuri pe scaune în gradene fixe şi 304 locuri în gradene mobile şi poate găzdui competiţii la nivel naţional sau internaţional de atletism, lupte, judo, baschet şi volei.

În faţa a aproximativ 1.000 de locuitori ai oraşului Voluntari, campioana olimpică Gabriela Szabo a inaugurat pista de atletism alergând într-o cursă de 800 de metri alături de copii.

„Aş da timpul înapoi să mai fiu atletă, însă datoria noastră acum este să promovăm sportul care ne-a făcut pe noi ceea ce suntem azi. Este o mare onoare că o sală de sport din România îmi poartă numele. Am câştigat tot ce se putea atât în plan intern, cât şi internaţional, iar eu vreau să transmit tuturor că este extrem de important să ne urmăm pasiunea. Avem nevoie de infrastructură sportivă în România pentru aceşti copii. Infrastructura sportivă nu se adresează numai performanţei, ci şi comunităţii în ansamblu. Îmi doresc ca în această sală să apară următorii campioni ai României. Nu este numai cea mai lungă sală de sport din România, dar este şi multifuncţională. Se poate juca volei şi baschet în afară de atletism. În România această pistă indoor de atletism este a doua, după cea din Bucureşti, dar aceea nu este competitivă, adică nu se pot organiza competiţii. Locuitorii oraşului Voluntari iubesc sportul şi mişcarea. Nu e important ca sălile să ne poarte nouă numele, ci să punem bazele infrastructurii sportive în România”, a declarat Gabriela Szabo.

Are 23 de ani și a dat lovitura cu o afacere unică în România! Ideea genială din care s-a îmbogățit
Recomandări

Are 23 de ani și a dat lovitura cu o afacere unică în România! Ideea genială din care s-a îmbogățit

La Voluntari, stadionul echipei din prima ligă poartă numele lui Anghel Iordănescu. Pe când Academia de Fotbal Adrian Mutu? Sau strada Frații Becali?

Prezent la inaugurare, preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Mihai Covaliu, a declarat că autorităţile locale din Voluntari reprezintă un exemplu pentru celelalte oraşe din ţară. „Această sală nu este singura în România, până acum s-au făcut 1.200 de săli de sport. Depinde de noi, acolo unde suntem fiecare, ce facem cu ele. Cu siguranţă locuitorii Voluntariului vor fi mult mai sănătoşi şi vor avea de acum rezultate sportive mult mai bune. Îl felicit pe primarul Florentin Pandele, este un exemplu pentru ceilalţi primari pentru această bijuterie de sală de sport”, a afirmat el.

Covaliu a recunoscut că există intenţia construirii unei săli de scrimă în Braşov care să îi poarte numele. „Da, sunt în discuţii cu un om în Braşov care are responsabilitatea să facă o sală de scrimă care va purta numele meu. Deocamdată este un proiect, sper să se şi concretizeze”, a precizat el.

CTP s-a enervat după ce vloggerul Selly a făcut accident. Jurnalistul il ataca foarte dur: "Când dai 70.000 € pe o mașină înseamnă că..."
GSP.RO

CTP s-a enervat după ce vloggerul Selly a făcut accident. Jurnalistul il ataca foarte dur: "Când dai 70.000 € pe o mașină înseamnă că..."

Horoscop 15 decembrie 2019. Gemenii pot ieși din rutina propriilor temeri
HOROSCOP

Horoscop 15 decembrie 2019. Gemenii pot ieși din rutina propriilor temeri