LIGA 1

Petrolul Ploieșit – CFR Cluj 1-0
Abdellah Zoubir (15)

A venit și al doilea succes în Liga 1 pentru Petrolul Ploiești, ultima clasată în campionat, după o așteptare de trei luni. Abdellah Zoubir a decis un meci de luptă, disputat pe un teren murat de ploaie.

Cu o zestre de 8 puncte, Petrolul nu reușește să paseze lanterna roșie a campionatului. Partida a fost animată de scandările celor 2.500 de suporteri venit la stadion.

Petrolul a reușit a doua sa victorie în acest campionat și prima cu antrenorul Mihai Stoichiță pe banca tehnică.

Fiecare echipă a solicitat câte un penalty, petroliștii după ce Tiago Lopes a atins mingea cu mâna în propriul careu (18), iar clujenii după un contact între Faug-Porret (Petrolul) și Beleck (CFR). Arbitrul Cătălin Popa n-a suflat nimic.

Gazdele au mai avut ocazii prin Ghenev (45), D. Varga (55), Ropotan (78) și Moussa (86 — bară), dar au și trecut de trei ori pe lângă autogol, prin Benga (38), Faug-Porret (45+2) și Pulhac (59). Oaspeții au mai ratat o ocazie prin Petrucci (52).

Meciul, desfășurat pe un teren aproape impracticabil, a consemnat debutul fundașului Cristian Pulhac la Petrolul.

Clubul Petrolul Ploiești a făcut, vineri, plata chiriei sediului și magazinului său pentru luna noiembrie către Societatea Servicii de Gospodărire Urbană Ploiești, care anunțase rezilierea contractului pentru închirierea stadionului ”Ilie Oană”. Gruparea a precizat că nu mai are nicio datorie către SGU Ploiești pentru cele două spații.

A doua victorie a ploieștenilor a venit la mai bine de trei luni de la prima, înregistrată pe 14 august, 2-1 cu FC Botoșani. În tur, scorul a fost de 1-0 pentru CFR. În ultimele 11 partide, Petrolul a pierdut de șapte ori și a remizat de patru ori.

CFR venea după patru meciuri consecutive fără înfrângere, două victorii și două egaluri.

Petrolul: Pecanha – Tudose, Benga, Genev, Faug-Porret (55 Pulhac) – Ropotan, Bucșa – Nepomuceno, Zoubir (77 L. Marinescu), Varga – Moussa (88 Tamuz)

CFR: Marc (26 Vâtcă) – T. Lopes, L. Goian, A. Mureșan, Danie Coelho (75 Al. Păun) – Petrucci, Gomelt – Jakolis, Cristian, Vitor Bruno (45 Nouvier) – Beleck

///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

UPDATE 17.30. FC Petrolul Ploieşti anunţă că fanii vor avea intrarea liberă la meciul pe care echipa antrenată de Mihai Stoichiţă o va disputa, astăzi, de la 20.30, pe Stadionul Ilie Oană, cu CFR Cluj, în etapa a 19-a a Ligii I.

Accesul spectatorilor în stadion va fi făcut în baza unui tichet cu valoare zero, ce poate fi ridicat, înaintea jocului, de la casele de bilete ale arenei.

„În ceea ce-i priveşte pe suporterii care şi-au achiziţionat, deja, bilete pentru partida din această seară, ei sunt invitaţi să se prezinte cu tichetele, în original, la casele de bilete, pentru a le fi restitută contravaloarea acestora. Totodată, posesorii de abonamente vor avea acces pe stadion pe baza cardurilor emise de către FC Petrolul Ploieşti pentru sezonul în curs”, se arată pe site-ul oficial al clubului prahovean.