De Cristian Otopeanu,

Cluburile româneşti de handbal au început să suspende contractele jucătorilor și ale staffurilor tehnice, din cauza crizei coronavirusului, urmând ca pe perioada stării de urgență să plătească doar indemnizațiile de 75% din salariul mediu brut pe economie, a informat Gazeta Sporturilor.

Cristina Neagu (31 de ani) ar putea fi şi ea afectată dacă intră în șomaj tehnic.

Atunci, vedeta lui CSM Bucureşti ar urma să mai primească 4.072 de lei. În prezent, câștigă 17.500 de euro net pe lună, scrie Gazeta Sporturilor.

5.429 de lei este salariul lunar mediu brut,

conform Legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2020, Legea nr. 6/2020a

Cluburile finanțate de primării sau de consilii județene trebuie să primească o hârtie de la acestea conform căreia încasările au scăzut cu cel puțin 25% față de primele două luni ale anului și nu mai au capacitatea de plată pentru toți salariații, mai scrie sursa citată.

În plus, doar 75% dintre angajați pot intra în șomaj tehnic. Sportivii, antrenorii, stafful medical intră în prevederile legii, dar nu și conducătorii de cluburi și ceilalți angajați; contabili, administratori, directori sportivi, team-manageri. 

Citeşte şi:

LIVE UPDATE | Coronavirus în România: 4.761 cazuri de COVID-19 confirmate. Numărul deceselor a ajuns la 220

Imaginile babiloniei de la Suceava. Zeci de cadre medicale se înghesuie la coadă la testare. ”Ne-au chemat la 7:30 și au început testarea pentru COVID-19 la 9:50”

COVID-19 versus gripă: Un profesor de terapie intensivă explică de ce nu pot fi comparate cele două