Mergi direct la conținut »
LUCIAN BUTE, ÎNFRÂNT! JEAN PASCAL A CÂȘTIGAT LA PUNCTE
Alte sporturi Libertatea > Sport > Alte sporturi > LUCIAN BUTE, ÎNFRÂNT! JEAN PASCAL A CÂȘTIGAT LA PUNCTE

LUCIAN BUTE, ÎNFRÂNT! JEAN PASCAL A CÂȘTIGAT LA PUNCTE

Lucian Bute a suferit, duminică dimineață, cea de-a doua înfrângere din carieră, fiind învins la puncte de haitianul Jean Pascal, într-un meci contând pentru centurile WBC Diamond şi NABF la categoria semigrea.
După un început în care a părut că a învățat ceva din înfrângerea în fața britanicului Carl Froch și a stat într-o defensivă alertă, ferindu-se să intre în schimburi prelungite, Bute a uitat să pornească motoarele și a așteptat până în ultima rundă pentru a se descătușa, cu adevărat.
Din păcate, până la acel moment, Pascal a avut grijă să puncteze în fiecare final de rundă și a fost, așa cum era de așteptat, declarat învingător la puncte de toți cei trei arbitri judecători: 116 – 112, 117-110 și 117 – 111.
Bursa celor doi pugiliști a fost egală, 2 milioane de dolari fiecare, iar Pascal a câștigat în urma meciului și centura de diamant a WBC și NABF, în valoare și ea de 50.000 de dolari.
Chiar dacă toată lumea dădea ca sigură retragerea sa din activitate, în eventualitatea unui eșec cu Pascal, Bute a șocat asistența la sfârșitul meciului, atunci când a declarat că își dorește revanșa cu haitianul.
„Adevăratul Bute a fost cel din ultima rundă. VREAU REVANȘA!”, a anunțat Bute, potrivit prosport.ro.
Sursă foto: digisport.ro

Așa s-a trăit LIVE meciul pe LIBERTATEA.RO:

DECIZIA: JEAN PASCAL este învingător la puncte în fața lui LUCIAN BUTE. A fost o decizie unanimă, toți cei trei arbitri judecători au văzut același lucru, iar Bute a recunoscut cu fair-play victoria pugilistului haitian.
RUNDA 12. Bute se descătușează de-abia în aceste ultime 3 minute și va câștiga, clar, această rundă. Din păcate însă, totul pare a fi foarte târziu, pentru cu după toate calculele, la puncte, Pascal ar urma să fie declarat învingător. Să așteptăm însă decizia!
RUNDA 11. Pascal ajunge singur în colț, așa cum a mai făcut-o de câteva ori, Bute prinde, în sfârșit, o combinație bună de lovituri, două alternări de stânga-dreapta, însă prea moi. Imediat ce românul a ezitat, Pascal s-a năpustit însă asupra lui Lucian și a punctat și el cu mai multe combinații repetate. Probabil, va fi egalitate și în această rundă.
RUNDA 10. Momente incredibile în Bell Center, gest complet lipsit de fair-play făcut de Pascal! În timpul unei șarje ofensive a românului, Pascal întoarce capul pentru a arăta că nici măcar nu este nevoie să se uite spre Lucian pentru a-l bloca. Din punct de vedere sportiv, a fost o rundă foarte echilibrată, deși Bute ar fi putut forța mai mult, pentru că Pascal a obosit și fuge de orice clinci.
RUNDA 9. Lucian reușește, în sfârșit, o combinație de lovituri care îl atinge pe Pascal, însă nici haitianul nu a stat degeaba și a punctat cu câteva serii bune. Cu puțin noroc, ar putea fi însă o rundă câștigată de românul nostru.
RUNDA 8. Bute încearcă să atace, ratează două croșee de stânga și este pedepsit, din păcate, cu un croșeu de dreapta de Jean Pascal. În final, Bute ajunge și la pământ, însă doar în urma unei lovituri neregulamentare lansate de haitian. Lucian se simte OK. Din păcate, și această rundă îi va fi probabil acordată lui Pascal.
RUNDA 7. O nouă rundă desfășurată în același stil, în cel mai bun caz, considerată egală de arbitri judecători. Din păcate, Lucian are nevoie mare să puncteze mult în ultimele cinci runde, pentru că în cazul unui verdict la puncte, are un deficit important până la acest moment.
RUNDA 6. S-a terminat prima jumătate a meciului, Bute a rămas în expectativă și în această rundă, dar acum parcă nici Pascal nu a mai avut forță pe final așa că poate fi o rundă încheiată la egalitate.
RUNDA 5. Această rundă demonstrează încă o dată clar că tactica lui Pascal este de a forța o victorie la puncte, cu scoruri bune obținute în ultimele 30 de secunde ale fiecărei reprize. Și de această dată, în finalul rundei, Pascal a forțat și Bute s-a mulțumit să se apere.
RUNDA 4. Bute a început runda a patra foarte bine. Un croșeu de stânga parat cu greu de Pascal, iar apoi o nouă directă de dreapta în fața haitianului păreau să-i aducă repriza românului, însă, din păcate, în final, Pascal îl bagă în corzi pe român, încearcă trei croșee de stânga, la care Bute face față cu garda, dar a urmat o dreaptă puternică ce l-a zdruncinat pe Lucian. Probabil Jean Pascal a câștigat și această rundă.
RUNDA 3. S-a terminat și a treia rundă. Bute își continuă tactica, stă departe de Pascal, încă își testează timid loviturile, în timp ce haitianul pare că este din ce în ce mai nerăbdător și probabil va rupe mai des ritmul. Ar putea fi o nouă rundă terminată la egalitate.
RUNDA 2. O nouă directă de dreapta la figură trimisă de Bute îl enervează pe Pascal, care se năpustește asupra românului, însă Lucian stă departe de ‘bătaie’, se protejează foarte bine și daunele sunt minore, după această alertă rundă secundă. Cel mai probabil însă, după o primă rundă ce s-ar putea termina la egalitate, aceasta îi va fi acordată lui Pascal.
RUNDA 1. O primă repriză precaută, așa cum era de așteptat, Bute îl ține departe pe Pascal, semn că a învățat multe din înfrângerea cu Froch, și încearcă să puncteze cu un croșeu de stânga și, spre finalul rundei, cu o directă de dreapta.
UPDATE 6.35 Reacția publicului canadian ne face pielea găină: „BU-TE! BU-TE! BU-TE!”, scandează mii de canadieni
UPDATE 6.34 A ÎNCEPUT MECIUL! HAI LUCIAN!
UPDATE 6.32 „Let’s get ready to ruuuuuumble”, spune celebrul crainic Michael Buffer și meciul este aproape să înceapă!
UPDATE 6.28 Intră acum în ring și Jean Pascal, cel pe care îl vrem învins astăzi în această dimineață
UPDATE 6.25 MOMENTUL MULT AȘTEPTAT! BUTE INTRĂ ÎN RING PE MELODIA CELOR DE LA U2 „WHERE THE STREETS HAVE NO NAME”, IAR ATMOSFERA A DEVENIT INCENDIARĂ! NIVELUL DECIBELILOR ESTE GREU SUPORTABIL
UPDATE 6.21 Au mai rămas doar câteva momente până la începutul marii partide. Bute se pregătește de intrarea în ring, iar publicul din Bell Center îl susține fabulos.

Close
Închide
  Close