MENIU CAUTĂ
01 Mai. 2018 22:30

Luptătorul Mihai Mihuț, campion european. Prima medalie de aur pentru România la CE după 11 ani | VIDEO

Distribuie

Luptătorul Mihai Mihuț, campion european. Prima medalie de aur pentru România la CE după 11 ani. Sportivul român Mihai Mihuţ a cucerit medalia de aur la cat. 63 kg, la greco-romane, marţi, la Campionatele Europene de lupte de la Kaspiisk (Rusia).

Mihuţ, care l-a învins în finală pe norvegianul Stig-Andre Berge, a adus prima medalie de aur României la un Campionat European după o pauză de 11 ani, potrivit Federaţiei Române de Lupte. Luni, Mihuţ l-a învins în optimi pe francezul Leo Alexandre Sylvain Tdudezca, în sferturi a trecut de bulgarul Nikolai Ivanov Vichev, iar în semifinale a câştigat în faţa rusului Zaur Kabaloev.

România participă cu un lot de 14 sportivi la Europenele de lupte de la Kaspiisk

Festivitatea de premiere. Imnul României a răsunat în sala din Kaspiysk. 

”Cel mai important lucru este să îndrăzneşti să ai visuri mari, apoi să acţionezi pentru a le transforma în realitate. Performanţele vin atunci când mintea e calmă ca un lac de sticlă”, spunea Mihai Mihuț, înaintea finalei.

30 aprilie. România termină prima zi de concurs la Campionatul European cu performanțe excelente: Mihai Mihuț (63 kg) este în finala pentru aur, iar Alin Alexuc (130 kg) luptă în finala mică, pentru bronz, mâine seara, de la ora 18.00.

Citește mai multe despre Mihai mihuț pe Libertatea.

Comentarii