Astfel, conform ministrului Tineretului și Sportului pe lista sporturilor ”grăbite” să-și reia activitatea se regăsesc fotbalul, motociclismul, ciclismul și automobilismul.

„Vor fi mai multe sporturi care îşi vor relua competiţii imediat ce vom avea gata un cadru general, aşa cum s-a întâmplat şi cu cadrul de pregătire a sportivilor. La 1 iunie spun eu că vom putea să avem acest cadru general, astfel încât să aibă la dispoziţie două săptămâni să se pregătească pentru începere”, a precizat Ionuț Stroe.

Acesta a continuat: ”Pot spune că fotbalul îşi doreşte, ciclismul, automobilismul am auzit de câteva competiţii pe care doresc să le organizeze, motociclismul, deci e vorba despre mai multe sporturi care au date concrete pentru competiţii”.

În acest moment, mai mulți specialiști de la ministerul Sportului lucrează la un ”cadru general” în care ”cine se încadrează poate începe competiția”.

”Eu cred că odată ce vom crea cadrul legal, mai multe sporturi vor îndeplini criteriile pentru reluarea competiţiilor”, a declarat Ionuţ Stroe.

El a precizat însă că reînceperea competiţiilor sportive depinde de evoluţia pandemiei: „Totul depinde însă de evoluţia pandemiei, deci scenariul de începere a competiţiilor va urma celui de pregătire, e absolut normal să se întâmple lucrul ăsta, e firesc. Cred că putem avea acest cadru astfel încât, în două săptămâni, dacă totul merge bine să fie pus în aplicare”.

Toate competiţiile sportive din România au fost întrerupte după ce au apărut primele cazuri de infectare cu COVID-19 şi instaurarea stării de urgenţă.

Citeşte şi:

Victoria’s Secret închide 250 de magazine în SUA și Canada, din cauza pandemiei de coronavirus

Patronul firmei de pompe funebre ajuns manager la Spitalul Județean Neamț a fost demis. Președintele CJ Ionel Arsene: “Nu accept compromisuri și bătăie de joc”

Fiica de 4 ani a fostului principe Nicolae, asemănată cu regina Ana. Ce fotografie a postat mama fetiței

La 4 ani era declarată„cea mai frumoasă fată din lume”.Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist
GSP.RO
La 4 ani era declarată„cea mai frumoasă fată din lume”.Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist
Horoscop 2 iunie 2020. Racii atrag bunăvoință din partea celor din jur, Fecioarele au accesul limitat la anumite plăceri.
HOROSCOP
Horoscop 2 iunie 2020. Racii atrag bunăvoință din partea celor din jur, Fecioarele au accesul limitat la anumite plăceri.