Trei cuţite în inimă au îndoliat ieri sportul românesc. Marian Cozma (26 de ani, 2,11 m), pivotul naţionalei de handbal, a fost înjunghiat mortal în inimă. Crima s-a produs în clubul “Skorpio”, din Veszprem, Ungaria, unde handbalistul Gergö Ivancsik organizase petrecerea de botez pentru copilul lui.

3904-124084-1cozmaepa3.jpg

Sâmbătă seară, Cupa Ungariei. Veszprem câştigă net. De patru ori “Goool, Marian Cozma”! Nu trec decât câteva ore. “Păsărilă”, cum era poreclit handbalistul, e în sărbătoare. Râde, glumeşte. Sportivii au închiriat etajul localului “Patriot- Skorpio”. Marian şi prietena lui, Camelia, verişoara colegului de la echipa naţională, Valentin Ghionea, coboară la discotecă. De faţă sunt alţi doi handbalişti, Pesici şi Sesum. Toţi se intersectează cu un grup de petrecăreţi, despre care martorii oculari afirmă că erau rromi maghiari. Camelia e ameninţată cu un cuţit. În interior, lumina se stinge, muzica se opreşte. Conflictul ia amploare, taberele se mută în stradă.

Sârbul Sesum încasează lovituri în cap, croatul Pesici e tăiat la rinichi. În încercarea de a-şi proteja iubita, Marian se expune cel mai mult, iar trei lovituri de3904-124091-1.jpg cuţit îi străpung inima. Salvarea apare prompt şi-l transportă la spital. Chinul durează două ore. Marian moare în braţele prietenului său, ungurul originar din România, Ferenc Ilyes. Până aseară, poliţia avea doi suspecţi de naţionalitate maghiară: Sandor Rafael şi Stoika Ivan, deocamdată de negăsit.

Ce s-ar fi întâmplat dacă George Simion ar fi făcut circul de azi în clădirea guvernului de la Kremlin?
Recomandări
Ce s-ar fi întâmplat dacă George Simion ar fi făcut circul de azi în clădirea guvernului de la Kremlin?

Scăpase cu viaţă în urmă cu trei ani

În 2005, Cozma, poreclit “Păsărilă”, a mai fost implicat într-un astfel de scandal, dar atunci a scăpat cu viaţă, după ce a fost înjunghiat. “Era tot într-o sâmbătă noaptea. Parcă era predestinat pentru întâmplări nefericite! S-a luat cineva pe stradă de el, a răspuns, iar în fugă a fost înjunghiat de acel personaj. Într-o lună şi jumătate a revenit cu forţe şi mai mari”, a explicat Marcel Popescu, preşedintele CS Dinamo. Handbalistul a fost atacat atunci de opt persoane. “S-au luat de el nişte rapidişti în cartierul Giuleşti, el fiind dinamovist”, şi-aduce aminte colegul său de la echipa naţională, Sandu Iacob. El a avut o plagă pe spate, în apropierea coloanei vertebrale, de 8 centimetri lungime şi 3 centimetri adâncime.

Internat la “Floreasca”, a revenit senzaţional pe teren în doar câteva luni, şi în 2006 s-a transferat la Veszprem.
Marian Cozma a început handbalul la Dinamo şi avea peste 100 de goluri înscrise în tricoul naţionalei.

3904-124085-declaratii.jpg

„N-a avut nici o şansă să scape. Țiganii s-au uitat urât la el şi la prietena lui de când au venit. Când a mers la toaletă, a început bătaia. Erau nişte ţigani cu cuţite şi pistoale. Unul a cerut să i se aducă pistolul, când Marian era într-o baltă de sânge.”3904-124170-tatal.jpg
Valentin Ghionea, coleg cu Cozma la echipa naţională

Unul dintre intelectualii lui Băsescu a ajuns în conferințele AUR
Recomandări
Unul dintre intelectualii lui Băsescu a ajuns în conferințele AUR

„Au băgat trei cuţite în el! Acum plec spre Ungaria, of, Doamne, nu pot să cred, aseară (n.r. – sâmbătă seară), la 11.30, vorbisem cu el şi era bine. Îşi făcea planuri de viitor, vroia să se însoare la vară.”
Petre Cozma, tatăl lui Marian (foto dreapta)

„Jucătorii se comportau normal, dansând, când aproximativ 30 de oameni au atacat-o pe fata cu care dansa Cozma. Bătaia a continuat în stradă şi s-a terminat tragic, din păcate. Vom suporta noi toate cheltuielile de înmormântare.”
Hunyadfalvy Akos, preşedintele clubului MK Veszprem

Mama, Mariana Cozma , plânge încontinuu
«S-a dus lumina ochilor mei»

În curtea de pe strada Nicolae Pârău, pe treptele de la intrarea în casă, Mariana Cozma îşi jelea fiul, având alături o duzină de lumânări aprinse, puse într-o găleată. “Mi-au luat lumina ochilor. Bradul lui mama nu mai este! Nu pot să cred. Încă îl aştept acasă. I-am spus soţului să mi-l aducă în picioare, nu în coşciug”, a spus, printre suspine, Mariana Cozma. Strângând în braţe o pernă având imprimată pe ea chipul fiului său, femeia, sfâşiată de durere, a continuat: “Ultima dată am vorbit cu el sâmbătă, la ora 11.00 noaptea. Se pregătea să plece împreună cu prietena lui la botezul copilului unuia dintre colegi. Avusese gripă cu temperatură mare toată săptămâna şi eram îngrijorată. Marian era ca o fată. După meciuri mă suna şi îmi spunea câte goluri a dat, câte lovituri de la şapte metri a scos, dar şi cum a ratat. Duminică dimineaţă, la ora cinci, ne-a dat telefon Rareş Jurcă. Îi era ca şi un frate. El ne-a dat groaznica veste. De când am aflat, nu mă mai pot opri din plâns. Unde e băiatul meu? Puteau să-i taie un picior, o mână, să-l lase paralizat, dar nu să mi-l omoare”.

Cel mai bine plătiți rectori și decani din UMF-uri care sunt și medici polivalenți. Cine este cel care primește 10 salarii din 10 funcții
Recomandări
Cel mai bine plătiți rectori și decani din UMF-uri care sunt și medici polivalenți. Cine este cel care primește 10 salarii din 10 funcții

În vară urma să se căsătorească

Având alături fanioanele strânse de Marian de-a lungul carierei, Mariana ne-a dezvăluit că în această vară handbalistul ar fi vrut să se căsătorească: “De două luni vorbea cu Camelia, verişoara lui Valentin Ghionea, colegul de la naţională. Era pentru prima oară când ea l-a vizitat în Ungaria. Chiar l-am întrebat: «Mamă, tu când te însori?». Mi-a spus: «În vară, mamă, în vară!». Şi acum îl bag în sicriu, în costum de ginere”.
(Ciprian Iana)

Familie de sportivi

Petre şi Mariana Cozma au practicat handbalul. Mariana, care a jucat şapte ani la Progresul, a fost chiar şi la naţională, având-o colegă pe Mariana Târcă. Petre a evoluat la Universitatea Bucureşti şi la Dinamo. “Păsărilă” mai avea două surori, Ionela şi Alexandra, prima cochetând cu handbalul. Cea de-a doua este studentă şi a plecat, ieri, cu tatăl ei, ca să aducă în ţară trupul neînsufleţit al fratelui ei.

3904-124089-untitled5.jpgS-a gândit să joace pentru Ungaria

Marian Cozma declarase cu câteva zile în urmă că nu mai vrea să joace la naţională sub comanda lui Aihan Omer. Jucătorul lui Veszprem i-a anunţat în scris pe oficialii Federaţiei că se retrage de la naţională. În trecut, când fusese uitat de selecţionerii de la lot, Cozma a anunţat că e tentat să joace pentru naţionala ungară! Cozma era cel mai înalt handbalist de “naţională” din lume. Cu cei 2,11 metri ai săi îi devansa pe ungurul Laszlo Nagy (2,09 m) şi pe spaniolul Alberto Val Sancho (2,08 m).

Era în discuţii cu Barcelona

Unul dintre impresarii care se afla în contact cu regretatul handbalist aflase că reprezentanţi ai clubului FC Barcelona erau interesaţi să-l transfere pe Marian, chiar dacă handbalistul tocmai îşi prelungise contractul cu Veszprem. “Era visul lui să joace la FC Barcelona, una dintre cele mai mari echipe ale Europei”, a mai adăugat Semen.3904-124090-tatuaj.jpg

Avea tatuat pe braţul stâng «Nimic fără Dumnezeu»

Libertatea l-a vizitat pe Marian Cozma în camera hotelului din Reşiţa, pe 14 ianuarie, cu o zi înainte de plecarea spre Osijek, locul de desfăşurare a meciurilor României la CM din Croaţia. O persoană credincioasă, Cozma ne-a dezvăluit că şi-a tatuat pe braţul stâng expresia “Nimic fără Dumnezeu”, în latină, iar pe cel drept, numele său, Marian, scris în limba chineză. La momentul respectiv, nu avea o prietenă stabilă, afirmând în glumă: “Sunt virgin pe anul ăsta”. “Păsărilă” dezvăluia că, în trecut, chiar dacă avea 2,11 m, legase o relaţie cu o fată de doar 1,62 m înălţime.

3904-124092-untitled7.jpgCrima a fost înregistrată de camerele de luat vederi

Ovidiu Semen, şeful biroului competiţii din cadrul clubului Dinamo Bucureşti, a povestit pentru Libertatea: “Marian îşi întreţinea întreaga familie. Mai are două surori, dintre care una este căsătorită. Tatăl lui, împreună cu sora cea mare şi ginerele, se va deplasa azi (n.r. – ieri) la Budapesta pentru a face toate formalităţile de aducere acasă a lui Marian”. Discoteca în care s-a comis crima era dotată cu un sistem de supraveghere video. “Din câte am aflat, înregistrarea se află deja în posesia poliţiei locale. Sperăm ca aceşti criminali să fie descoperiţi cât mai repede”.

3904-124087-multime1.jpg

Jelit de 1.000 de suporteri

Aproximativ 1.000 de suporteri ai formaţiei Veszprem s-au strâns, ieri dimineaţă, în faţa locului în care s-a comis crima, pentru a-l comemora pe Marian Cozma. “Păsărilă” câştigase, chiar în seara anterioară, ultimul meci din campionatul ungar, reuşind şi patru goluri. După ce a pierdut partida cu viaţa, Cozma va fi adus de familie la Bucureşti şi înmormântat în tricoul echipei naţionale.

3904-124088-multime2.jpg


3904-124169-victima.jpg
Şi el a căzut victimă agresorilor

De pe patul de spital, unde zace cu multiple traumatisme cranio-cerebrale, sârbul Zarko Sesum a transmis condoleanţe familiei îndoliate. Handbalistul lui Veszprem a fost implicat şi el în altercaoţa în urma căreia Marian Cozma a fost înjunghiat mortal.

Urmărește-ne pe Google News
Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

Veste uriașă pentru Simona Halep: „S-a stabilit clar modul în care a ajuns substanța în organismul sportivei”
GSP.RO
Veste uriașă pentru Simona Halep: „S-a stabilit clar modul în care a ajuns substanța în organismul sportivei”
ȘOC! Previziunea tulburătoare a lui Carmen Harra. Ce urmează pentru români din ianuarie
Playtech.ro
ȘOC! Previziunea tulburătoare a lui Carmen Harra. Ce urmează pentru români din ianuarie
O recunoști? Acum este una dintre cele mai controversate femei din România
Viva.ro
O recunoști? Acum este una dintre cele mai controversate femei din România
"Vă rog, iertați-mă! Îmi este greu să îl întrețin". O mamă și-a abandonat copilul de 8 luni în scara unui bloc din Bălți. I-a lăsat alături și biberonul cu lapte cald
Observatornews.ro
"Vă rog, iertați-mă! Îmi este greu să îl întrețin". O mamă și-a abandonat copilul de 8 luni în scara unui bloc din Bălți. I-a lăsat alături și biberonul cu lapte cald
Cât au ajuns să coste patru cârnăciori la Târgul de Crăciun de la Cluj. Turist: „Mi-a stat mâncarea-n gât!”
Știrileprotv.ro
Cât au ajuns să coste patru cârnăciori la Târgul de Crăciun de la Cluj. Turist: „Mi-a stat mâncarea-n gât!”
Sfântul Nicolae 2022. 5 lucruri pe care să nu le faci sub nicio formă pe 6 decembrie
FANATIK.RO
Sfântul Nicolae 2022. 5 lucruri pe care să nu le faci sub nicio formă pe 6 decembrie
Incredibil! Vedetă ziua, prostituată seara! Colegii de la Insula Iubirii, şocaţi de cele aflate
Orangesport.ro
Incredibil! Vedetă ziua, prostituată seara! Colegii de la Insula Iubirii, şocaţi de cele aflate
Horoscop 5 decembrie 2022. Leii au ocazia să stabilească ce e bun pentru ei, din planurile care se derulează acum la muncă sau în familie
HOROSCOP
Horoscop 5 decembrie 2022. Leii au ocazia să stabilească ce e bun pentru ei, din planurile care se derulează acum la muncă sau în familie
Povestea lui Pavel Traian, din Cluj: a primit tratamentul care l-a scăpat de dureri la 6 ani de la diagnostic
PUBLICITATE
Povestea lui Pavel Traian, din Cluj: a primit tratamentul care l-a scăpat de dureri la 6 ani de la diagnostic