Fostul mare luptător român declară că firma sa de pază, Drumeţul Guard, înfiinţată în urmă cu un an, va impune un standard ce va fi greu de atins de celelalte firme de pe piaţă. “Avem angajaţi foşti medaliaţi la campionatele mondiale europene sau balcanice, multipli campioni naţionali la sporturi precum box, lupte, haltere, karate sau judo. Firma este tânără, dar s-a dezvoltat foarte repede. Este o iniţiativă mai veche de-a mea, dar nu am putut să o pun în aplicare pentru că înfiinţarea unei societăţi puternice de protecţie şi pază necesită multă muncă şi investiţii foarte mari. În toţi aceşti ani m-am pregătit financiar, dar şi sufleteşte şi psihic, pentru că îţi trebuie multe aprobări şi o investiţie cu multe zerouri. Îi provoc pe toţi sportivii din sporturile de contact, care vor să facă un ban cinstit, să nu se ducă să lucreze cu gangsteri, ci să vină să lucrăm împreună pentru că nu vor regreta. Ideea mi-a venit înainte de Revoluţie, când mergeam cu prietenul meu Bumbescu, care mi-a fost şi vecin, la câte un şpriţ şi el îmi spunea, în glumă, să fiu garda lui de corp”, spune omul de afaceri.
Va avea 600 de angajaţi
Firma are 200 de angajaţi care se ocupă cu paza şi protecţia, monitorizarea, sistemele de alarmă, transportul de valori şi escorta. Până la finalul anului se preconizează angajarea a încă 400 de oameni, care vor primi echipament modern, vor face pregătire fizică, tactică şi psihologică. În plus, vor avea parte de şcolarizare din partea unor foşti ofiţeri ai Ministerului de Interne sau ai Ministerului Apărării Naţionale.
Familie de sportivi
Marin Pârcălabu este căsătorit şi are trei copii, un băiat – Răzvan şi două fete gemene – Ana Maria, absolventă a facultăţii de kinetoterapie, şi Elena Alexandra, absolventă a ANEFS. Soţia, Elena, fost cadru medical, ocupă în momentul de faţă postul de director economic în firma deţinută de Marin. Răzvan, fost luptător de performanţă, este antrenor la clubul Steaua şi a câştigat de-a lungul timpului cinci titluri de campion naţional de juniori şi două de seniori. Fetele sale au practicat gimnastică, scrimă şi atletism.
Prosper om de afaceri
Marin Pârcălabu mai deţine celebrul restaurant “Hanul Drumeţului”, cu o capacitate de 500 de locuri, care va fi supus unui proiect de extindere ce se va finaliza în 2010. Planul cuprinde construcţia a încă 5 etaje peste ansamblul din Drumul Taberei, în vestul Bucureştiului, care va include un cabaret, un cazinou, săli de conferinţă şi de fitness, plus un hotel. În comuna natală, Daia, din judeţul Giurgiu, el mai este proprietar al unei moderne ferme ecologice şi va deschide în curând un lanţ de magazine cu produse alimentare, ce va purta numele Ferma Drumeţului. În staţiunea Buşteni va fi dat în folosinţă, începând cu anul viitor, un complex hotelier de recuperare, principalii beneficiari fiind loturile naţionale sportive ce vor efectua aici cantonamentele de pregătire. Achiziţia unui hotel pe litoralul românesc este programată pentru anul 2011.
Cine este Marin Pârcălabu?
Fostul luptător are un palmares demn de invidiat. A câştigat 6 titluri naţionale la juniori şi alte 10 la seniori, a participat la Olimpiada de la Montreal (locul 5) şi la cea de la Moscova (locul 7). Palmaresul său mai cuprinde două medalii de argint şi două de bronz, la campionatele europene, alte două locuri doi la campionatele mondiale, trei medalii de aur la Balcaniadă, un loc 3 la Cupa Campionilor Europeni şi peste 200 de turnee internaţionale câştigate. După ce a abandonat activitatea sportivă, a activat ca antrenor la Steaua, în perioada 1980-1984, apoi a preluat postul de administrator al bazei sportive din Ghencea, fiind transferat, în 1992, ca şef al complexului din Calea Plevnei, unde Steaua are săli pentru judo, box, karate, lupte şi haltere. A urmat cursurile şcolii de Ofiţeri de la Sibiu, iar în 2006 s-a pensionat, având gradul de colonel.
Capitalist încă din vremea regimului comunist
“Când eram sportiv activ nu se câştigau foarte mulţi bani. Eram nevoit să vin din deplasări cu câte 200 de perechi de blugi, cu aparate video sau alte lucruri pe care le vindeam în ţară. Eram capitalist încă de atunci. ţin minte că în Turcia duceam cristal cumpărat din Cehia. Cea mai tare fază a fost la Olimpiada de la Montreal, unde, după ce Nadia a luat celebra notă 10 şi era peste tot prin ziare şi la televizor, vânzătorii ne făceau reducere de 50%, când aflau că suntem români. Am fost tentat să rămân în străinătate atunci, dar nu mi-am putut lăsa soţia singură în ţară. Întors în Româ- nia, am primit Ordinul Meritul Sportiv Clasa a III-a din mâna lui Ceauşescu”, rememorează fostul luptător.
Vezi rezultatele alegerilor prezidențiale – turul 1 și află când este turul al doilea al votului pentru președinție!