Mergi direct la conținut »
Michael Schumacher - Mick Schumacher poate deveni a 13-a pereche tată-fiu din istoria Formulei 1
Sport Libertatea > Sport > Michael Schumacher - Mick Schumacher poate deveni a 13-a pereche tată-fiu din istoria Formulei 1

Michael Schumacher – Mick Schumacher poate deveni a 13-a pereche tată-fiu din istoria Formulei 1

Afectată de situația în care se găsește Michael Schumacher, imobilizat la pat în urma accidentului suferit la schi în decembrie 2013, familia fostului mare pilot de Formula 1 a avut, recent, un motiv de bucurie: Mick, fiul său, a devenit, duminica trecută, campion european al Formulei 3.

De Cătălin Apostol,

Proaspătul triumf i-a asigurat lui Mick Schumacher, 19 ani, obținerea licenței pentru Formula 1. Tânărul driver visează să calce pe urmele tatălui, septuplu campion mondial, dar vrea s-o facă „pas cu pas”, după cum a declarat. Planul lui nu coincide cu cel al oficialilor din Formula 1, care vor să-l vadă cât mai curând „alergând” în competiția-regină a automobilismului.

„Intrarea lui Mick Schumacher în Formula 1 ar fi o poveste nemaipomenită. Ar face să bată mai repede inimile multor fani, pentru că Michael Schumacher este un personaj unic pentru această competiție, un idol al sportului nostru”, a declarat Chase Carey, președintele grupului american Liberty, patronul Formulei 1.

În ciuda dorinței de temporizare a lui Mick, italienii sunt siguri: fiul marelui Schumacher va ajunge, mai devreme sau mai târziu, în Formula 1. Casele de pariuri din „Cizmă” oferă deja o cotă de 66 celor care doresc să parieze că Mick va ajunge la Ferrari până în 2020, iar cei dispuși să-și riște banii pe un titlu mondial cucerit de acesta până în 2021 ar putea încasa de 121 de ori mai mult.

Dacă Mick Schumacher va ajunge în Formula 1, numărul perechilor tată-fiu din istoria competiției va ajunge la 13. Libertatea vă prezintă mai jos precedentele doisprezece cazuri.

Mario și Michael Andretti

Mario Andretti a concurat în 128 de Mari Premii, a obținut 12 victorii și a câștigat titlul mondial în Formula 1 în 1978. Fiul său, Michael, a avut o carieră mult mai modestă în Marele Circ, un loc 3 obținut la Monza, în 1993, reprezentând cea mai bună clasare.

A fost înregistrat primul pacient infectat cu noul coronavirus din România. Detalii de ULTIMA ORĂ
Recomandări

A fost înregistrat primul pacient infectat cu noul coronavirus din România. Detalii de ULTIMA ORĂ

 

Jack, Gary și David Brabham

Jack Brabham are în palmares trei titluri de campion mondial al Formulei 1 (1959, 1960, 1966). Unul dintre fiii lui, Gary, nu a reușit să treacă de calificări în 1990, iar celălalt băiat, David, a concurat două sezoane pentru echipele Brabham și Simtek, fără să obțină vreun punct.

Emerson și Christian Fittipaldi

Emerson Fittipaldi a fost campion mondial al Formulei 1 în 1972 și 1974. Un alt exemplu în care tatăl a fost clar mai bun decât fiul, Christian. Acesta din urmă a bifat trei sezoane în competiție, reușind să câștige doar 12 puncte.

Graham și Damon Hill

Graham Hill este o figură celebră a Formulei 1, competiție pe care a câștigat-o în două rânduri (1962, 1968). La rândul său, Damon a triumfat în Marele Circ în 1996, devenind primul fiu al unui fost campion mondial care se impune în cea mai importantă întrecere a motorsportului.

Adrian Streinu Cercel, directorul Institutului ”Matei Balș”, despre primul român infectat de coronavirus
Recomandări

Adrian Streinu Cercel, directorul Institutului ”Matei Balș”, despre primul român infectat de coronavirus

 

Jan și Kevin Magnussen

La începutul carierei, la mijlocul anilor 90, Jan Magnussen a fost descris de patronul unei echipe de Formula 1 drept „cel mai talentat tânăr pilot de la Ayrton Senna încoace”, dar nu a reușit să confirme așteptările. Kevin, fiul său, are deja un loc 2 într-un Mare Premiu (Australia 2014) și suficient timp să-și îmbunătățească palmaresul.

Satoru și Kazuki Nakajima

Satoru Nakajima, primul pilot japonez din istoria Formulei 1, a concurat vreme de cinci sezoane cu Lotus și Tyrrell, obținând 16 puncte. Kazuki, fiul său, a alergat două sezoane pentru Toyota, dar a strâns numai 9 puncte.

Jonathan și Jolyon Palmer

Jonathan Palmer a avut o carieră modestă în Formula 1, fără să obțină vreun punct în cele șase sezoane petrecute în Marele Circ. Chiar și așa, însă, a fost peste fiul său, Jolyon, care nu a rezistat în competiție decât doi ani.

Cine este Florin Cîțu, noul premier desemnat al României
Recomandări

Cine este Florin Cîțu, noul premier desemnat al României

 

Nelson și Nelson Piquet jr.

Nelson Piquet senior a câștigat trei titluri mondiale în Formula 1 (1981, 1983, 1987), palmares net superior celui al fiului său, Nelson jr, care se poate lăuda cu o singură clasare pe podium și un total de numai 19 puncte.

Keke și Nico Rosberg

Keke Rosberg a triumfat în Formula 1 în 1982. Fiul său, Nico, a bifat o performanță similară în 2016. În cazul acestei perechi, balanța atârnă mai greu în dreptul urmașului, deoarece acesta a obținut 23 de victorii în Marele Circ, iar părintele, numai 5.

Jos și Max Verstappen

Jos Verstappen are doar două clasări pe podium în Formula 1 (1994). Deși foarte tânăr, fiul său, Max, l-a depășit deja, bifând trei victorii în Marele Circ și fiind considerat de mulți specialiști drept următorul campion mondial.

Gilles și Jacques Villeneuve

Iubitorii Formulei 1 sunt de părere că Gilles Villeneuve a fost unul dintre cei mai spectaculoși piloți din istoria competiției, chiar dacă a câștigat doar 6 curse. Fiul său, Jacques, a bifat 11 victorii și a cucerit titlul în 1997.

Close
Închide
  Close