MENIU CAUTĂ

Mihai Ispas a murit. Fostul rugbist era supranumit „umbra” lui Iliescu

Distribuie

Mihai Ispas, consilierul preşedintelui Comitetului Olimpic și Sportiv Roman, a murit. Fostul rugbist, una dintre figurile care a apărut alături de Ion Iliescu în timpul Revoluției din 1989, s-a stins din viață, vineri, la vârsta de 54 de ani.

Mihai Ispas, fost jucător al Sportului Studențesc, pentru care a jucat până la 43 de ani, s-a stins în urma unei maladii agresive, pe care a depistat-o în urmă cu numai trei luni, scrie prosport.ro.

„Federația Română de Rugby își exprimă regretul față de dispariția fulgerătoare a lui Mihai Ispas, fost jucător la Sportul Studențesc, membru în Biroul Federal al FRR.

Implicat în viața sportivă din multiple posturi, acesta a activat în cadrul Ministerului Tineretului și Sportului și în cadrul Comitetului Olimpic și Sportiv Roman, în calitate de consilier al fostului președinte, Octavian Morariu.

Suntem alături de familia îndoliată! Dumnezeu să-l odihneasca in pace!”, este mesajul de condoleanțe publicat de Federația Română de Rugby.

Fost jucător de rugby, Mihai Ispas era în 1989 șofer de taxi. A fost unul dintre personajele care a apărut la Televiziune Română, în prezența lui Ion Iliescu, în timpul Revoluției din 1989. La acea vreme, fostul rugbist a fost considerat „umbra” lui Iliescu, liderul FSN care avea să devină președintele României.

Mihai Ispas (centru), între Ion Iliescu și Petre Roman, în 1989
sursă foto: tolo.ro

Imediat după 1990, Mihai Ispas a fost secretat de stat în Ministerul Tineretului și Sportului, pe când ministru era Mircea Angelescu. Mai apoi, a devenit consilier al Comitetului Olimpic și Sportiv Român, în mandatul lui Octavian Morariu și ulterior în cel al lui Mihai Covaliu.

Recent, Mihai Ispas s-a numărat între oficialii vizați de o investigație realizată de Cătălin Tolontan. Ca angajat al Comitetului Olimpic și Sportiv Român, Ispas ar fi sprijinit un afacerist pentru a construi un cort pentru nunți în baza stadionului de atletism „Iolanda Balaș”, din apropierea Arcului de Triumf din București.


Citește și INVESTIGAȚIE EXCLUSIVĂ/ Chirurgul Gheorghe Ștefan lovește din nou! După foarfeci, a uitat și „un ghem” de ațe într-un alt pacient!


 

Citește mai multe despre Ion Iliescu pe Libertatea.

Comentarii