MENIU CAUTĂ

A murit o fostă glorie a Petrolului

Distribuie

Ploieştiul este în doliu. Fost atacant al Petrolului din anii 1980, Ion Ştefănescu a decedat astăzi, la vârsta de 53 de ani, în urma unei congestii cerebrale.

”Jup”, aşa cum era el cunoscut, a ajuns ieri la spital în stare gravă, după ce a plecat pe picioare de la antrenamentul echipei de juniori pe care o pregătea, şi a leşinat pe stradă, afectat de căldură. Ştefănescu se ocupa de juniorii Şcolii de Fotbal ”Daniel Chiriţă” din Ploieşti.

Ştefănescu a primt primele îngrijiri medicale din partea soţiei, care lucrează pe Ambulanţă şi care a ajuns imediat lângă omul său. Fostul fotbalist al Petrolului a fost operat de urgenţă aseară, dar, în jurul orei 23:00, medicii s-au resemnat în privinţa şanselor lui de supravieţuire.

Ion ”Jup” Ştefănescu va fi înmormântat marţi, iar mâine, înaintea meciului Petrolul – FC Botoşani, ar putea fi ţinut un moment de reculegere în memoria lui.

jup stefanescu

Ion Jup Ştefănescu, alături de soţia lui, era un bărbat plin de viaţă FOTO: facebook

Ştefănescu a jucat în prima ligă atât cu Petrolul, două sezoane, cât și cu Flacăra Moreni. În turul sezonului 1982-1983, a bifat 13 meciuri pentru Petrolul, marcând unicul său gol în Divizia A.  Se întâmpla într-un meci din etapa a XVI- a, disputat la Ploiești și pierdut în fața lui FC Argeș, 1-2.

După o scurtă absență de pe scena fotbalului,  pe ”Jup” îl regăsim în iarbă în Divizia C, la Moreni, unde reușește să devină idolul echipei Flacăra din localitate. Reușește să promoveze cu Flacăra Moreni până în prima ligă, unde bifează 12 partide (turul campionatului 1986-1987), fără a înscrie vreun gol.

În retur, revine la Petrolul, unde consemnează încă 10 apariții, toate ca titular. Îl regăsim în lotul ”galben-albaștrilor” pe Ion Ștefănescu și în ediția următoare de campionat, unde mai joacă încă opt meciuri.

Ultima sa apariție în tricoul galben-albastru se consemnează în ultima etapă a turului de campionat, la Ploiești, într-un joc cu CSM Suceava și terminat la egalitate, 0-0.

Coleg de generaţie cu nume importante din istoria „lupilor”, precum Simaciu, Toporan, Butufei, Cojocaru, Haralambie şi Silviu Crângaşu, Ştefănescu a evoluat și la Metalul Plopeni.

Dumnezeu să-l ierte!

Ion Ştefănescu avea două fete. Una dintre ele a postat pe facebook un mesaj emoționant de adio pentru cel care a fost părintele lor.

condoleante

 

 

Citește mai multe despre Deces, moreni și Petrolul pe Libertatea.

Comentarii