MENIU CAUTĂ
14 Oct. 2018 19:39

Naționalele de gimnastică ale României. Silvia Sfiringu și Marian Drăgulescu, pe podium. Denisa Golgotă se poate recupera și merge la Mondiale / VIDEO

Distribuie

În perioada 12-14 octombrie 2018, TVR 2 va transmite în direct Naționalele de gimnastică artistică, găzduite în weekend, pentru a patra oară în oraşul Ploieşti, în Sala Sporturilor Olimpia.

ACTUALIZARE 14 octombrie. Silviana Maria Sfiringu, Marian Drăgulescu, Andrei Muntean şi Cristian Băţagă au cucerit câte două titluri în finalele pe aparate, duminică, la Campionatele Naţionale de gimnastică artistică, în Sala Olimpia din Ploieşti.

Sfiringu, campioană naţională la individual compus, s-a impus la sărituri şi sol, în timp ce la bârnă a câştigat Daniela Trică, iar la paralele a ieşit învingătoare Andreea Ciurişniuc.

Drăgulescu a câştigat finalele de la sol şi sărituri, Muntean s-a impus la inele şi paralele, în timp ce Cristian Băţagă a obţinut victoria la cal cu mânere şi la bară fixă.

Denisa Golgotă se poate recupera și va merge la CM de la Doha.

ACTUALIZARE 13 octombrie. Denisa Golgotă s-a accidentat și ar putea rata Mondialele. Clubul Farul a luat tot la feminin!

Maria Holbură, Silvia Sfiringu și Ioana Stănciulescu au adus Clubului Sportiv Farul Constanța titlul național pe echipe. Podiumul a fost completat de CNS Cetate Deva și CSM Onești.

În clasamentul la individual compus, Silvia Sfiringu a acumulat cel mai mare total, câștigând primul ei titlu național absolut într-o competiție open.

O veste mai puțin bună de la Campionatele Naționale de gimnastică.

În timpul încălzirii de la sol, Denisa Golgotă a resimțit o durere bruscă la picior, la una dintre liniile acrobatice.

În urma primelor investigații, făcute la Spitalul Județean Ploiești, a reieșit o contractură musculară.

ACTUALIZARE 12 octombrie. Prima zi a Campionatelor Naţionale de gimnastică artistică rezervate maeștrilor, competiție desfășurată la Ploieşti, a programat întreceri la masculin, cu două titluri naționale puse în joc: echipe și individual compus. Ambele titluri naționale au fost câștigate de gimnaștii Clubului Sportiv Dinamo.

În concursul pe echipe, trupa dinamovistă, formată din Andrei Muntean, Andrei Groza, Ovidiu Prichindel şi Robert Ghiuzan, s-a impus în faţa echipelor CSM Lugoj şi CSM Bistriţa 1, câştigând titlul naţional. 

Andrei Muntean a reuşit dubla de aur prin clasarea pe prima poziţie şi la individual compus, cu un total de 82.350 puncte.

Finalele pe aparate sunt duminică, cu 13 prezențe în concursul masculin.

Sâmbătă sunt programate întrecerile feminine pe echipe și individual compus.
——-

Competiţia va fi un test important înaintea Campionatelor Mondiale de gimnastică artistică de la Doha (25 octombrie – 3 noiembrie 2018), ultimul mondial al anului transmis în direct de TVR 2.

Vineri, sâmbată şi duminică, în perioada 12-14 octombrie 2018, TVR 2 va transmite în direct şi în exclusivitate Campionatului Naţional de gimnastică artistică, Individual Open şi al Reprezentativelor de Club, feminin şi masculin, din Sala Sporturilor Olimpia, Ploieşti. Competiţia va debuta vineri, 12 octombrie, cu concursul masculin, transmis în direct de la ora 18.00, la TVR 2. Sâmbătă, 13 octombrie, de la ora 16:00 se dă startul concursului feminin, iar duminică, 14 octombrie, de la ora 10:00 este programată finala pe aparate. La Campionatele Naționale de gimnastică artistică s-au înscris 75 de concurenți români, a anunţat Președintele Federației Române de Gimnastică, Andreea Răducan.

Cei mai buni gimnaşti români ai momentului îşi vor disputa titlurile naţionale puse în joc, competiţia fiind totodata şi un test important înaintea Campionatelor Mondiale de gimnastică artistică de la Doha (25 octombrie – 3 noiembrie 2018), ultimul mondial al anului care va fi transmis în direct tot de TVR 2.

Ultimul Mondial al anului se va vedea în direct şi în exclusivitate la Televiziunea Română. Între 29 octombrie şi 3 noiembrie, telespectatorii TVR2 sunt invitaţi să urmărească vedetele gimnasticii mondiale la Campionatele Mondiale de Gimnastică Artistică de la Doha. Cu o participare record, gimnaşti din 85 de ţări vor concura în primul campionat mondial organizat în Orientul Mijlociu.

Comentarii