Mergi direct la conținut »
Niki Lauda a murit! Austriacul a fost de trei ori campionul lumii în Formula 1 Galerie foto
6imagini
Alte sporturi Libertatea > Sport > Alte sporturi > Niki Lauda a murit! Austriacul a fost de trei ori campionul lumii în Formula 1

Niki Lauda a murit! Austriacul a fost de trei ori campionul lumii în Formula 1

Andreas Nikolaus „Niki” Lauda a încetat din viață noaptea trecută, la vârsta de 70 de ani. Lauda a fost una dintre figurile legendare din "Marele Circ", Formula 1, unde a fost campion mondial în 1975, 1977 și 1984.

De Octavian Cojocaru,

El a concurat pe circuitele de Formula 1 în perioada 1971 – 1979 și 1982 – 1984. Momentul de cumpănă al carierei și al vieții sale a fost pe circuitul de la Nurburgring, în Germania, în 1976.

Mașina sa, Ferrari, a luat foc, iar austriacul a suferit arsuri grave. El a revenit pe circuit peste doar șase săptămâni de la teribilul eveniment, ratând doar două etape! De-a lungul carierei, el a pornit de 171 de ori în curse de Formula 1, a câștigat 25, iar de 54 de ori a terminat pe podium. 

De 24 de ori a plecat în cursă de pe pole – position și tot de 24 de ori a reușit cel mai bun timp într-un tur de circuit.

În 2018, Niki Lauda a suferit un transplant de plămân. În ianuarie 2019, s-a îmbolnăvit de gripă, fiind internat zece zile. El a încetat din viață noaptea trecută. 

Niki Lauda se luptă pentru viața lui: ”Trebuie să iau multe pastile”. Vrea să ajungă la cursa de la Abu Dhabi!


Primele imagini cu Radu Mazăre după ce a aterizat în România. Fostul primar al Constanței a fost dus la Penitenciarul Rahova

Close
Închide
  Close