Mergi direct la conținut »
O maratonistă cunoscută s-a spânzurat. În noiembrie anul trecut fusese lansat un film despre cariera ei
Sport Libertatea > Sport > O maratonistă cunoscută s-a spânzurat. În noiembrie anul trecut fusese lansat un film despre cariera ei

O maratonistă cunoscută s-a spânzurat. În noiembrie anul trecut fusese lansat un film despre cariera ei

Șoc în lumea atletismului mondial. Italianca Maura Viceconte, o maratonistă cunoscută în anii 90, s-a sinucis. Ea a fost descoperită spânzurată de către carabinierii chemați la locuința ei din localitatea Chiusa San Michele.

Maura Viceconte avea 51 de ani și avea în palmares o medalie de bronz Campionatul European din 1998, de la Budapesta, în proba de maraton, a informat presa italiană.

Câștigase trei maratoane

Maura Viceconte a câștigat în cariera ei de trei ori proba de maraton: Roma (1999), Viena (2000) și Praga (2001). Ea a deținut recordul Italiei în proba de maraton (2:23:47) timp de 13 ani, din 1999 până în 2012, când Valeria Straneo a scos un timp mai bun.

Pe 6 noiembrie 2018 a fost lansat filmul documentar despre cariera ei intitulat: „Viața e un maraton, cursa e modul meu de a trăi”. Nu se cunosc motivele pentru care Maura a comis acest gest.


Bolizi de lux și supermodele! Cine este Dragoș Săvulescu, multimilionarul excentric fugit din România. Este căutat în toată Europa, după ce a fost condamnat în Dosarul Retrocedărilor

Close
Închide
  Close