Interviul cu Bogdan Olteanu (36 de ani, trăgător secund), căpitanul naţionalei de volei în aproape 200 de partide, de trei ori cel mai bun jucător al României (2003, 2004 şi 2005) a fost realizat după meciul noii sale echipei, Tricolorul LMV Ploiești, cu Dinamo, 3-1 în runda a opta a Diviziei A1.

Libertatea: Bogdan, cum a fost cu Dinamo?
Bogdan Olteanu: Greu, este o echipă ce începe bine meciurile și pot menține un nivel ridicat. Am cedat primul set, strâns, e drept că pe greșelile noastre, dar am revenit și am învins. Dinamoviștilor le place să te provoace, dar șicanele astea îmi place, mă ajută să mă montez. Oricum, după partidă, rămânem prieteni, suntem ca la început. Una peste alta, a fost un joc bun.

Povestea tulburătoare a voleibalistului Bogdan Olteanu. ”Am foame de victorii, de medalii, de trofee”

Cum ai regăsit nivelul baschetului din România?
E un campionat oscilant, cu echipe bune. Sunt și formații mai puțin valoroase, însă și acestea pot pune probleme oricând. Sunt puternice Zalău, Steaua, Arcada Galați, contra lor dacă lași motoarele un pic mai jos, te costă!

Te-ai întors acasă după 15 ani. Cum te simți?
Mi-am dorit să mă intorc, să revin unde am început, să închid un cerc. Până la urmă, a fost alegerea cea mai bună să semnez cu Tricolorul.

EXCLUSIV VIDEO | Povestea tulburătoare a voleibalistului Bogdan Olteanu. Soția lui a pierdut două perechi de gemeni, dar a trecut peste dubla tragedie și acum are doi copii! | FOTO

Mai ai chef de volei? Ai jucat în Germania, Italia, Spania, Argentina, China, Brazilia…
Am încă poftă de victorii, de medalii, de trofee!

Povestea tulburătoare a voleibalistului Bogdan Olteanu: ”Lily e o femeie foarte puternică”

Bogdan, tu ai o poveste de viață tulburătoare. Soția ta Lily (n.r. 36 de ani) a pierdut două perechi de gemeni, în 2011 și la finalul lui 2012. Cum a mers viața, cum ați reușit să dați restart?
Viața trebuie întotdeauna să continue. Am lânga mine o femeie foarte puternică, fiindcă pentru ea a fost foarte-foarte greu. Practic, ea m-a ajutat și pe mine să merg mai departe, să-mi continuu cariera. Familia și sportul, voleiul, care e un mod de a-mi elibera energia, mi-au dat imboldul acela care era necesar cand îmi era greu.

Povestea tulburătoare a voleibalistului Bogdan Olteanu. ”Cel luminat” și ”Prințesa din paradis” vin la fiecare meci

Iar Dumnezeu v-a ajutat și v-a dat doi copii..
Da, avem un baiat de trei anișori, îl cheamă Lucian Keoki Kamakakaiwihilo, și o fetiță, care a împlinit un, Kayla Malia Nohealani.

EXCLUSIV VIDEO | Povestea tulburătoare a voleibalistului Bogdan Olteanu. Soția lui a pierdut două perechi de gemeni, dar a trecut peste dubla tragedie și acum are doi copii! | FOTO

Explică-ne puțin de unde provin aceste nume.
Sunt de origine polineziană, Lily a ales pentru fiul nostru, pe lângă prenumele românesc, Lucian, şi alte două în limba strămăşilor ei. În hawaiiană, Keoki este echivalentul lui George. L-am ales pentru că îl poartă trei dintre bunicii noştri. Celălalt prenume, Kamakakaiwihilo, are legătură cu lumina. S-ar putea traduce prin cel luminat, prin cel care vine dinăuntrul tău, din sufletul tău (n.r. nașul lui Keoki este fostul jucător Sergiu Stanca, azi antrenorul lui Bogdan la Tricolorul LMV Ploiești).

EXCLUSIV VIDEO | Povestea tulburătoare a voleibalistului Bogdan Olteanu. Soția lui a pierdut două perechi de gemeni, dar a trecut peste dubla tragedie și acum are doi copii! | FOTO

Și cea mică?
Nohealani înseamnă ”printeșa din paradis”. Kayla e de la mama soției, iar Malia e Maria, cum ar veni.

Lily, dar și cei mici, sunt alături de tine la Ploiești, la fiecare meci.
Da, nu lipsesc. Lily e sustinătorul meu numărul 1, dar și criticul meu principal! Să n-o filmați, că nu stă cuminte deloc. Trage o dată cu mine, face blocaje o dată cu mine, chiar dacă e în tribună. E fostă voleibalistă, a jucat în naționala SUA, se manifestă, nu poate sta locului!

a5cd2d48b15d48c19e53b6825964930e_XLIcon photoVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 6

Povestea tulburătoare a voleibalistului Bogdan Olteanu: i-a pierdut pe Kekoa, Kainoa, Kealiikauila și Kahekili, ”îngerii care ne veghează din ceruri”

Familia Olteanu a fost greu încercată de soartă. Din cauza unor complicații postnatale, Lily Kahumoku a pierdut două perechi de gemeni, pe Kekoa Gabriel şi pe Rafael Kainoa Sebastian, în urmă cu cinci ani, pe Kealiikauila Cristian şi Kahekili Alexandru, în 2011. De origine polineziană, originară din Hawaii, dar cu pașaport american, Lily le alesese copiilor pierduți, pe lângă prenumele româneşti, şi unele cu o semnificaţie aparte în limba strămoşilor ei. De exemplu, “Kekoa” înseamnă “Războinic neînfricat”, iar “Kainoa” – “Ocean liniştit”. ”Gemenii dispăruți sunt îngerii noștri, ne veghează din ceruri”, spune Bogdan.

EXCLUSIV VIDEO | Povestea tulburătoare a voleibalistului Bogdan Olteanu. Soția lui a pierdut două perechi de gemeni, dar a trecut peste dubla tragedie și acum are doi copii! | FOTO

A dus cenușa gemenilor în Hawaii și s-a implicat într-o fundație care sprijină copiii cu probleme la naștere

La puţin timp după pierderea ultimilor gemeni, Lily a plecat din Argentina, unde locuia alături de Bogdan, ducând acasă, în Hawaii, cenuşa lui ”Kai” şi ”Kao”, cum îşi alinta gemenii. Apoi, fosta componentă a echipei de volei a SUA a anunţat implicarea sa în acţiunile ”March of Dimes”, ce sprijină copiii care au probleme după naştere. Ea şi-a îndemnat prietenii să facă donaţii pentru organizaţia fondată în 1938 de preşedintele SUA, Franklin D. Roosevelt.

Și-a cunoscut soția hawaiiană în Italia

Transferul în cel mai puternic campionat din Europa, Italia 1, în 2003, a însemnat pentru Bogdan şi un reviriment în viaţa personală. Aici a întâlnit-o pe Lily Kahumoku, o voleibalistă americană de origine hawaiiană, care juca şi ea în prima ligă din Peninsulă. În 2007, Bogdan şi Lily s-au căsătorit pe o plajă paradisiacă din Honolulu, locul unde ea s-a născut. ”Sunt un om norocos că o am în viaţa mea. Nu îmi puteam dori mai mult”, afirmă, răspicat, Bogdan.

EXCLUSIV VIDEO | Povestea tulburătoare a voleibalistului Bogdan Olteanu. Soția lui a pierdut două perechi de gemeni, dar a trecut peste dubla tragedie și acum are doi copii! | FOTO EXCLUSIV VIDEO | Povestea tulburătoare a voleibalistului Bogdan Olteanu. Soția lui a pierdut două perechi de gemeni, dar a trecut peste dubla tragedie și acum are doi copii! | FOTO

Povestea tulburătoare a voleibalistului Bogdan Olteanu: Adina Meiroşu şi Lavinia Miloşovici au trăit tragedii similare

Şi alte sportive de top au trecut prin experienţe asemănătoare cu aceea a lui Lily Olteanu. În iunie 2010, pe când era gravidă în luna a patra, handbalista Adina Meiroşu a aflat că unul dintre gemeni are o malformaţie. Cum şansele de a supravieţui erau infime, a acceptat să-l piardă pe acesta, cu speranţa că va supravieţui celălalt. Din păcate, nu s-a întâmplat însă aşa. În 2005, dubla campioană olimpică la gimnastică Lavinia Miloşovici a devenit mamă, dar fetiţa ei a murit după patru ani, din cauza unei maladii.

CV uriaș pentru Bogdan Olteanu

Data naşterii: 11 mai 1981
Înălţime: 1.99 m
Greutate: 96 kg
Detentă atac: 3.45 m;
Detentă blocaj: 3.29 m
Post: Trăgător secund/ extremă

Format la CSŞ CFR Bucureşti de Ion Șoacă, Bogdan a fost desemnat cel mai valoros voleibalist român trei ani la rând, între 2003 şi 2005, evoluând în aproape 200 de meciuri pentru reprezentativa tricoloră, timp de 15 ani, fiind şi căpitanul naţionalei.

Carieră:

 • Ştiinţa Bacău (1998/1999),
 • Universitatea Craiova (1999-2002),
 • VfB Friedrichshafen (Germania, 2002-2004),
 • Teleunit Gioia del Colle (Italia, 2004/2005),
 • Mail Service Corigliano (Italia – A2, 2005-2006),
 • Modugno-Noicattaro Volley (Italia – A2, 2006-2007),
 • Fiorese Spa Bassano (Italia – A2, 2007/2008),
 • Unicaja Almeria (Spania, 2008-2010),
 • Tours Volley Ball (Franţa, 2010/2011),
 • UPCN San Juan (Argentina, 2011-2014),
 • Sichuan Guangzhou (China, 2014),
 • Brasil Kirin (Brazilia, 2015/2016),
 • Exprivia Molfetta (Italia, 2016/2017).

a5cd2d48b15d48c19e53b6825964930e_XLIcon photoVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 6

Rezultate:
Câştigător Cupa Germaniei, în 2003 şi 2004, cu Vfb Friedrichshafen;

Câştigător Cupa Spaniei (2009, 2010), cu Unicaja Almeria;
Câştigător Cupa Franţei (2011), cu Tours;
Final Four CEV Cup 2009, cu Unicaja Almeria;
Participare în Liga Campionilor (2009, 2010);
Campion naţional în Argentina, cu UPCN San Juan, în 2012, 2013 şi 2014;
Câştigător Cupa Americii de Sud 2013;
Finalist Cupa Americii de Sud 2012, 2014;
Medalie de bronz la Campionatul Mondial al Cluburilor 2014, învingând pe Sada Cruzeiro (Brazilia) în finala mică;
Finalist în campionatul din Brazilia, cu Vôlei Brasil Kirin Campinas (2016).

Premii individuale:
Cel mai bun jucător pe postul său în Superliga Spaniolă, în 2009 şi 2010;
MVP în Copa Master Argentina 2011 şi 2013;
MVP în finala Ligii Argentinei (ACLAV) în 2012;
cel mai bun jucător străin din campionatul Argentinei în 2012; MVP în Copa ACLAV 2013.

740105_642224345853169_226408746670252714_o


FOTO EXCLUSIV/ A fost campion mondial de arte marțiale, acum e angajat la o casă de amanet din centrul Capitalei. Marius Tiță e ”vedeta ringului”, dar nu-i e rușine să muncească!

Toată lumea a râs când Bendeac îl imita pe Pițurcă, gestul incredibil făcut de antrenor când s-au întâlnit într-un magazin. Bendeac: „M-a făcut să mă simt penibil. A fost oribil!”
PARTENERI - GSP.RO
Toată lumea a râs când Bendeac îl imita pe Pițurcă, gestul incredibil făcut de antrenor când s-au întâlnit într-un magazin. Bendeac: „M-a făcut să mă simt penibil. A fost oribil!”
Fată de 16 ani, reacție ADVERSĂ după vaccinarea cu Pfizer. Ce a pățit copila, de fapt
Playtech.ro
Fată de 16 ani, reacție ADVERSĂ după vaccinarea cu Pfizer. Ce a pățit copila, de fapt
Tânăr din Alba ucis în casă de un coleg de serviciu care era obsedat de iubita lui. Orbit de gelozie, bărbatul i-a atacat cu un cuțit
Observatornews.ro
Tânăr din Alba ucis în casă de un coleg de serviciu care era obsedat de iubita lui. Orbit de gelozie, bărbatul i-a atacat cu un cuțit
Horoscop 20 aprilie 2021. Peștii s-ar putea să intre în conflict cu o persoană asociată cu munca lor zilnică
HOROSCOP
Horoscop 20 aprilie 2021. Peștii s-ar putea să intre în conflict cu o persoană asociată cu munca lor zilnică
Apariția care stârnește multe ipoteze. Ce creatură apare în curtea unei femei, la 3:40 noaptea
Știrileprotv.ro
Apariția care stârnește multe ipoteze. Ce creatură apare în curtea unei femei, la 3:40 noaptea
Cristi Borcea, anunţul momentului. Nu e glumă: ”Valentina vrea asta!” Lovitură de teatru în familia lui
Telekomsport
Cristi Borcea, anunţul momentului. Nu e glumă: ”Valentina vrea asta!” Lovitură de teatru în familia lui
Cum să profiți de ajitorul Mastercard dacă ai afacerea ta (PUBLICITATE)
PUBLICITATE
Cum să profiți de ajitorul Mastercard dacă ai afacerea ta (PUBLICITATE)