Mergi direct la conținut »
Preliminariile CM de handbal feminin: România - Austria (9 iunie, ora 20.00). Returul e programat pe 13 iunie
Sport Libertatea > Sport

Preliminariile CM de handbal (fete): România – Austria 34-29. Returul este programat pe 13 iunie

De Petre Dobrescu, . Ultimul update Sâmbătă, 10 iunie 2017, 10:04

Preliminariile CM de handbal feminin: România - Austria (9 iunie, ora 20.00). Returul e programat pe 13 iunie, de la ora 20.20.

Ad placeholder

ACTUALIZARE 22.30. Cristina Neagu a descris meciul. ”Avem multe jucătoare noi, nu au experienţă la acest nivel şi e normal să aibă trac la astfel de meciuri. E o victorie, până la urmă, nu una foarte clară, nu una care asigură calificarea la Campionatul Mondial. Mergem în Austria să câştigăm. Nu atacul a fost problema, am înscris 34 de goluri, dar am primit 29. Echipa noastră e foarte schimbată, e lipsă de omogenitate. A fost şi presiune, cu sala plină, şi le mulţumesc din suflet fanilor că au fost alături de noi. Le dedicăm această victorie”.

ACTUALIZARE 22.00. Naționala feminină de handbal a României a învins formația Austriei cu scorul de 34-29 (17-16), vineri, în Arena Antonio Alexe din Oradea, în prima manșă a barajului pentru Campionatul Mondial de anul acesta.

Naționala României, singura echipă care a participat la toate cele 22 de ediții ale Campionatului Mondial, a avut mari dificultăți în fața formației antrenate de tehnicianul de origine română Herbert Muller timp de 50 de minute.

Tricolorele au jucat mult mai bine în ultimele zece minute ale partidei și au reușit să obțină un rezultat bun în perspectiva returului de marți.

Echipa antrenată de spaniolul Ambros Martin a suferit în defensivă, atât apărarea, cât și poarta fiind sub așteptări. România a condus cu 3-1 (min. 4), 6-3 (8) și 12-9 (19), dar oaspetele au egalat, 12-12 (21). Austria a trecut apoi în avantaj, 14-15 (26), însă la pauză scorul era de 17-16 pentru echipa noastră.

În partea secundă, România a avut 19-17 (33), dar apoi a fost egalată din nou, 19-19 (36). Tricolorele au condus ostilitățile și au avut pe tabelă 23-21 (40), 25-22 (44), 28-25 (51), pentru prima oară reușind să se desprindă la patru goluri, 30-26, în min. 53. Momentul bun a continuat și ecartul de pe tabelă a ajuns la șase goluri, 34-28 (59), România obținând o victorie meritată, cu 34-29.

Tolo: Mihai Busuioc, omul lui Dragnea la Curtea de Conturi, a pornit o anchetă internă, supărat că publicul a aflat de neregulile descoperite în achizițiile COVID-19!
Recomandări
Tolo: Mihai Busuioc, omul lui Dragnea la Curtea de Conturi, a pornit o anchetă internă, supărat că publicul a aflat de neregulile descoperite în achizițiile COVID-19!
 

Au evoluat echipele:

România: Denisa Dedu, Yuliya Dumanska — Aneta Udriștioiu (4 goluri), Gabriella Szucs, Nicoleta Dincă (1), Cristina Neagu (7), Dana Andreea Pricopi, Gabriela Perianu (6), Valentina Ardean-Elisei (7), Ana Maria Dragut (5), Crina Pintea (4), Mădălina Zamfirescu, Alina Ilie. Selecționer: Ambrosio Martin Cedres.

Austria: Petra Blazek, Verena Floeck — Sonja Frey (9), Martina Goricanec (1), Laura Bauer (1), Kristina Logvin (1), Mirela Dedic (1), Patricia Kovacs (10), Katrin Engel (3), Josefine Huber (1), Tamara Boesch (2). Selecționer: Herbert Muller.
Au arbitrat elvețienii Robin Sager și Stefan Styger, iar delegat EHF a fost bosniaca Arijana Vojic.

Manșa a doua va avea loc marți, la Stockerau, de la ora 20,35 (ora României).

Turneul final al Campionatul Mondial va avea loc în Germania (1-17 decembrie).

Ad placeholder

///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

ACTUALIZARE. FR Handbal a pus în vânzare biletele pentru meciul cu Austria de câteva săptămâni, însă doar online, urmând ca tichete să mai vândute la casieria Sălii ”Antonio Alexe”, dacă mai rămâneau disponibile. FRH a anunţat însă, joi, că toate biletele au fost vândute online, astfel că sala cu o capacitate de 2.500 de locuri va fi plină la partida cu Austria şi nu vor mai fi puse în vânzare alte tichete la casieria sălii.

”Am ținut-o de mână, până și-a dat ultima suflare”. Povestea româncei care muncește de 30 de ani în Germania
Recomandări
”Am ținut-o de mână, până și-a dat ultima suflare”. Povestea româncei care muncește de 30 de ani în Germania
 

Vineri, 9 iunie, în Sala Sporturilor din Oradea, şi marţi, 13 iunie la Stockerau, naţionala de handbal feminin a României va întâlni Austria, în preliminariile Campionatului Mondial din Germania (1-17 decembrie 2017)

Televiziunea Română va transmite în direct la TVR 2 şi TVR HD ambele partide – joi, 9 iunie de la ora 20.00 şi marţi, 13 iunie, de la ora 20.20 – comentariul fiind asigurat de Dragoş Cojocaru. Transmisiunea din 13 iunie va fi precedată de la ora 20.10 de Repriza a treia- Studio handbal –moderată de Cristian Mîndru.

Aşa cum declară selecţionerul spaniol Martin Ambros: ”România este singură naţiune prezentă la toate cele 22 ediţii ale Campionatului Mondial de până acum şi este o onoare pentru mine şi pentru echipă să menţinem acest record, să păstrăm tradiţia calificărilor consecutive. Nu cred că acest lucru este o presiune, ci mai degrabă o motivaţie în plus pentru a juca la cea mai importantă competiţie din lume”.

Lotul României anunţat pentru confruntarea cu Austria este format din:
Portari: Denisa Dedu, Iulia Dumanska;
Extreme stânga: Valentina Elisei Ardean, Nicoleta Dincă;
Interi stânga: Cristina Neagu, Gabriela Perianu, Bianca Bazaliu;
Centri: Cristina Laslo, Andreea Pricopi, Mădălina Zamfirescu;
Interi dreapta: Ana Maria Drăguţ, Laura Popa, Gabriella Szucs;
Extreme dreapta: Aneta Udriştoiu, Laura Chiper;
Pivoţi: Crina Pintea, Cynthia Tomescu, Florentina Craiu.

Ad placeholder

Citiți și

Ad placeholder
S-a retras din fotbal la 26 de ani și s-a făcut șofer pe camion: „Nu îmi e rușine. Muncesc bine și ajung la 2000-3000 de euro pe lună”
PARTENERI - GSP.RO
S-a retras din fotbal la 26 de ani și s-a făcut șofer pe camion: „Nu îmi e rușine. Muncesc bine și ajung la 2000-3000 de euro pe lună”
Horoscop 4 iulie 2020. Racii reușesc să restabilească o comunicare sinceră cu apropiații
HOROSCOP
Horoscop 4 iulie 2020. Racii reușesc să restabilească o comunicare sinceră cu apropiații
RECOMANDĂRI
Parteneri
 
Ad placeholder
Parteneri
Parteneri
Close
Închide
  Close