Președintele FRC, Eduard Novak, răsuflă ușurat: ”Vom avea din nou finanțare de la MTS după 3 ani foarte grei”

19 iunie 2017 23:20

Președintele Federației Române de Ciclism (FRC), Eduard Novak, a declarat, luni, într-o conferință de presă, că instituția pe care o conduce va primi din nou finanțare din partea Ministerului Tineretului și Sportului după trei ani.

Conform oficialului FRC, contractul de finanțare este în curs de semnare, fiind deja aprobat de comisia din cadrul MTS. „Vom avea din nou finanțare de la MTS după trei ani foarte grei. Am avut în această perioadă senzația că avem mâinile și picioarele legate. Acum însă suntem eliberați și sunt foarte bucuros de relația cu ministrul Marius Dunca. Contractul de finanțare este în curs de semnare, dar este deja aprobat de comisia respectivă (n.r. — din cadrul MTS). Avem 387.500 de lei repartizați de MTS anul acesta. Am reușit să achităm datorii de 500.000 de lei către ANAF”, a spus președintele.

El a adăugat că în prezent FRC mai are datorii către câteva autorități locale, Centrul Sportiv Național Poiana Brașov, DJTS Vaslui și inspectoratele de poliție din Bihor și Harghita, valoarea totală a acestora ridicându-se la 15.000 de lei.

În ultimii trei ani, FR de Ciclism nu a primit finanțare din partea Ministerului Tineretului și Sportului deoarece o federație sportivă națională nu trebuie să înregistreze datorii către bugetul de stat.

Eduard Novak a mai afirmat că federația face toate demersurile pentru ca Turul Ciclist al României, organizat ultima oară în 2013, să se reia începând cu anul 2018. „În 2013, primul meu an de mandat, am organizat Turul Ciclist al României, dar apoi au urmat trei ani fără finanțare, cu conturile blocate. Anul acesta suntem în imposibilitatea de a-l organiza, este prea târziu, însă ne propunem anul viitor. Consider că trebuie să avem Turul Ciclist al României și ne străduim să fie unul puternic. Planul pentru Turul Ciclist al României ar fi categoria 2.1, transmis pe Eurosport. Dacă lucrurile merg bine, atunci probabil anul viitor Turul României va intra în forță. Pe noi ne afectează actuala situație politică, dar sperăm să se rezolve cât mai repede”, a precizat el, citat de Agerpres.

Președintele Federației Române de Ciclism, Eduard Novak, a organizat, luni, o conferință de presă la sediul Ministerului Tineretului și Sportului cu ocazia vizitei pe care președintele Uniunii Cicliste Internaționale (UCI), Brian Cookson, o efectuează în aceste zile o vizită în România.

Loading...
Vezi ultimul video postat pe libertatea.ro
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro