Mergi direct la conținut »
Prima reacție a antrenorului belgian Thierry Van Cleemput despre parteneriatul cu Simona Halep: ”M-au întrebat dacă pot”
Alte sporturi Libertatea > Sport > Alte sporturi > Prima reacție a antrenorului belgian Thierry Van Cleemput despre parteneriatul cu Simona Halep: ”M-au întrebat dacă pot”

Prima reacție a antrenorului belgian Thierry Van Cleemput despre parteneriatul cu Simona Halep: ”M-au întrebat dacă pot”

Antrenorul belgian Thierry Van Cleemput a vorbit la microfonul RTBF despre parteneriatul cu Simona Halep, numărul 1 în circuitul WTA. Acesta a încălzit-o pe jucătoarea română pentru meciul cu Serena Williams și a vizionat jocul din imediata apropiere a lojei Simonei.

De Viorel Tudorache,

Antrenorul belgian Thierry Van Cleemput (medalion) a stat în spatele lui Florin Segărceanu FOTO: rtbf.be

„Cu grupul Simonei Halep, ne-am înțeles foarte bine de-a lungul timpului. Când au știu că am întrerupt colaborarea cu David Goffin m-au întrebat dacă pot să stau să văd meciul și să-mi spun opinia. Poate fi o probă, poate fi o colaborare. Nimic nu este decis în acest moment. Trebuie să o antrenez, să o însoțesc într-un turneu pentru a vedea dacă poate funcționa. Suntem norocoși să putem face acest lucru calm, fără grabă. Suntem în stadiul discuțiilor. Vreau să o antrenez mai întâi, să-mi cunoască metodele de lucru, dacă le digeră, dacă îi plac … apoi să o însoțeasc la un turneu. Acum nu are antrenor, deci este fericită! Ar fi o mare provocare, ea este o jucătore extraordinară. Dacă nu se va concretiza, vom rămâne prieteni”, a declarat Thierry Van Cleemput pentru rtbf.be.

Thierry Van Cleemput este dorit de Federația de Tenis din Belgia, ca antrenor-coordonator. „Ne dorim să continuăm colaborarea cu Thierry”, a spus Michael Dermience, directorul sportiv al Federației de Tenis din Belgia, conform DHnet. În perioada în care a lucrat cu David Goffin, Thierry Van Cleemput primise o dispensă din partea Federației belgiene.

Are 23 de ani și a dat lovitura cu o afacere unică în România! Ideea genială din care s-a îmbogățit
Recomandări

Are 23 de ani și a dat lovitura cu o afacere unică în România! Ideea genială din care s-a îmbogățit

Thierry Van Cleemput și-a început cariera de antrenor din 1993 și de-a lungul timpului, i-a antrenat pe Olivier Rochus (1993 – 1997), Steve Darcis (2011 – 2012) și David Goffin (2014 – ianuarie 2019), iar în perioada 2002 – 2005 a făcut parte din staff-ul Belgiei de Cupa Davis. Thierry Van Cleemput este căsătorit, are doi copii și are o afacere din vinuri în Belgia.

Thierry Van Cleemput a pus capăt colaborării cu David Goffin în weekendul recent încheiat. Tenismanul care ocupă locul 22 în lume, a câștigat sub îndrumarea lui Thierry Van Cleemput 4 titluri ATP (la Kitzbuhel, Metz, Shenzhen şi Tokyo), ajungând până pe locul 7 la un moment dat în ierarhia mondială, la finalul anului 2017.

Simona Halep a vorbit și ea despre viitorul antrenor. ”Trebuie să ne cunoaștem mai bine”.

Șefa secției de nefrologie de la ”Sf. Ioan” rupe tăcerea! Detalii uluitoare despre profesorul pe fals Checheriță
Recomandări

Șefa secției de nefrologie de la ”Sf. Ioan” rupe tăcerea! Detalii uluitoare despre profesorul pe fals Checheriță

Jucătoarea română a fost învinsă de americanca Serena Williams cu 6-1, 4-6, 6-4, luni, la Melbourne, în optimile de finală ale turneului Australian Open, primul de Mare Şlem al anului.

Halep (27 ani), finalistă la ediţia trecută, a cedat după o oră şi 47 de minute şi riscă să piardă primul loc în clasamentul WTA după acest turneu.


Citește și: Copilul înfiat de Viorica Dăncilă. Destinul celor 8 copii din familia Malancu, dintre care cel mic a fost adoptat de prim-ministrul României!

 

Close
Închide
  Close