Antrenorul belgian Thierry Van Cleemput (medalion) a stat în spatele lui Florin Segărceanu FOTO: rtbf.be

„Cu grupul Simonei Halep, ne-am înțeles foarte bine de-a lungul timpului. Când au știu că am întrerupt colaborarea cu David Goffin m-au întrebat dacă pot să stau să văd meciul și să-mi spun opinia. Poate fi o probă, poate fi o colaborare. Nimic nu este decis în acest moment. Trebuie să o antrenez, să o însoțesc într-un turneu pentru a vedea dacă poate funcționa. Suntem norocoși să putem face acest lucru calm, fără grabă. Suntem în stadiul discuțiilor. Vreau să o antrenez mai întâi, să-mi cunoască metodele de lucru, dacă le digeră, dacă îi plac … apoi să o însoțeasc la un turneu. Acum nu are antrenor, deci este fericită! Ar fi o mare provocare, ea este o jucătore extraordinară. Dacă nu se va concretiza, vom rămâne prieteni”, a declarat Thierry Van Cleemput pentru rtbf.be.

Thierry Van Cleemput este dorit de Federația de Tenis din Belgia, ca antrenor-coordonator. „Ne dorim să continuăm colaborarea cu Thierry”, a spus Michael Dermience, directorul sportiv al Federației de Tenis din Belgia, conform DHnet. În perioada în care a lucrat cu David Goffin, Thierry Van Cleemput primise o dispensă din partea Federației belgiene.

Thierry Van Cleemput și-a început cariera de antrenor din 1993 și de-a lungul timpului, i-a antrenat pe Olivier Rochus (1993 – 1997), Steve Darcis (2011 – 2012) și David Goffin (2014 – ianuarie 2019), iar în perioada 2002 – 2005 a făcut parte din staff-ul Belgiei de Cupa Davis. Thierry Van Cleemput este căsătorit, are doi copii și are o afacere din vinuri în Belgia.

Thierry Van Cleemput a pus capăt colaborării cu David Goffin în weekendul recent încheiat. Tenismanul care ocupă locul 22 în lume, a câștigat sub îndrumarea lui Thierry Van Cleemput 4 titluri ATP (la Kitzbuhel, Metz, Shenzhen şi Tokyo), ajungând până pe locul 7 la un moment dat în ierarhia mondială, la finalul anului 2017.

Simona Halep a vorbit și ea despre viitorul antrenor. ”Trebuie să ne cunoaștem mai bine”.

Jucătoarea română a fost învinsă de americanca Serena Williams cu 6-1, 4-6, 6-4, luni, la Melbourne, în optimile de finală ale turneului Australian Open, primul de Mare Şlem al anului.

Halep (27 ani), finalistă la ediţia trecută, a cedat după o oră şi 47 de minute şi riscă să piardă primul loc în clasamentul WTA după acest turneu.


Citește și: Copilul înfiat de Viorica Dăncilă. Destinul celor 8 copii din familia Malancu, dintre care cel mic a fost adoptat de prim-ministrul României!

 

Urmărește-ne pe Google News