MENIU CAUTĂ

Prima școală de drift, acreditată de FRAS. Află cum poți învăța tainele acestui sport de la cei mai experimentați piloți

Distribuie

Prima școală de drift, acreditată de FRAS. Află cum poți învăța tainele acestui sport de la cei mai experimentați piloți.

Consiliul Federal al Federației Române de Automobilism Sportiv a votat favorabil pentru înființarea primei școli de drift acreditate, RoDrift Academy, acolo unde traineri vor fi 6 dintre cei mai experimentați piloți din Campionatul Național de Drift, anunță Romanian Drift Community.

Astfel, toți cei care vor să devină piloți profesioniști care sa reprezinte Romania in competitiile internationale sau pur și simplu să își dezvolte abilitățile de conducere, vor avea șansa să ia lecții de la cei mai buni. RoDrift Academy va organiza curse atât în zona Munteniei, cât și în Moldova și Ardeal, iar cei care vor face acest pas, vor putea alege între mai multe module.

Traineri sunt actualul campion Călin Ciortan, Gabi Imre, Marius Mitrache, Traian Bușe, Cătălin Trifan și Răzvan Frățianu, toți cu peste 10 ani de experiență în driftul național și internațional.

„Este un proiect la care ne gândeam de foarte mult timp, însă acum a sosit momentul oportun, fiind deja foarte multi doritori sa urmeze cursurile de pilotaj. RoDrift Academy nu se va dedica doar celor care vor să facă drift de performanță, ci și celor care vor să învețe să controleze mai bine mașina sau pur și simplu să se relaxeze după o săptămână dificilă la birou”, a declarat Andrei Balica, președintele Clubului Sportiv Romanian Drift Community.

Înființat în 2014, CS Romanian Drift Community a reușit să îi strângă un nucleu format din pilotii de top din România, iar la finalul lui 2015, driftul a devenit recunoscut oficial ca probă sportivă de către FRAS, prevestind recunoasterea internationala de catre FIA. Totodată, în 2016, sub egida FRAS, a fost organizat și primul Campionat Național de Drift în mod oficial, sezonul 2018 urmând să bifeze a treia ediție, de data aceasta cu șase etape în calendar.

Comentarii