Anunțul este o noutate absolută pentru driftul românesc după ce în anii precedenți runda de pe Transalpina se desfășura între localitățile Novaci și Rânca. “De data aceasta, battle-urile se vor da mai sus de Rânca, chiar pe cel mai înalt punct al Transalpinei și, de altfel, punct rutier al României”, spune președintele Romanian Drift Community, Andrei Balica.

De altfel, etapa de săptămâna viitoare va reprezenta un record și pentru driftul european din 2019. O singură dată în istorie s-a mai desfășura un eveniment de profil la o altitudine mai mare, la 2.400 de metri în Andorra, în urmă cu aproape un deceniu.

„Transalpina din acest an va fi o adevărată provocare! De exemplu, la o astfel de altitudine, 400 de cai putere aspirați devin 350. Nu face decât să ne bucure și să ne facă să depășim limitele”, a spus Cătălin Trifan, unul dintre piloții de top ai campionatului.

În total, peste 30 de piloți din România și Bulgaria vor concura în cea de-a patra rundă a sezonului intern de drift, organizată sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv. În acest moment, la clasa Pro, lider este Răzvan Frățianu, urmat de Sorin Ene și Danko Dimitov, în timp ce la Semi Pro, bulgarul Daniel Tonchev conduce, secondat de Claudiu Adam.

Teaser Drift Transalpina (kissing the clouds)

Al treilea an de etapă competițională pe Transalpina aduce o noutate.Pe 10-11 august, cei mai spectaculoși piloți vor face drift montan pe cel mai înalt punct de pe Transalpina, Pasul Urdele, la 2.145 de metri, în a patra etapă din Campionatul Național de DriftUn nou an, o nouă provocare! Fii acolo!#RoDrift

Publicată de RoDrift pe Joi, 25 iulie 2019
AUDIO Conversația dintre pilotul elicopterului lui Kobe Bryant și turnul de control: „Zburați prea jos!”
GSP.RO

AUDIO Conversația dintre pilotul elicopterului lui Kobe Bryant și turnul de control: „Zburați prea jos!”

Horoscop 28 ianuarie 2020. Capricornii au destule probleme urgente de rezolvat
HOROSCOP

Horoscop 28 ianuarie 2020. Capricornii au destule probleme urgente de rezolvat