Absolvent al Facultăţii de Ştiinţe Politice şi fost angajat în cadrul Parlamentului României şi Administraţiei Prezidenţiale în mandatul lui Traian Băsescu, băcăuanul, un personaj șters în fotbal, care nu s-a remarcat cu nimic, trage deja sforile.
Nu-l vrea nimeni în fotbal, știe că nu poate face carieră într-un domeniu care-i este străin, iar singura soluție este să schimbe domeniul de activitate. Răzvan Burleanu s-a remarcat prin ”combinațiile” care l-au ajutat să rămână la putere, la aelgerile din 2014 și din 2018, când a învins doi componenți ai Generației de Aur (Gică Popescu, respectiv Ionuț Lupescu). Burleanu este bănuit de legături cu serviciile secrete, se spune că George Maior și Vasile Dâncu îi țin spatele. Burleanu visează să lege trei mandate la ”Casa Fotbalului”, adică să stea 12 ani. Și știe ce va face după 40 de ani.
”Burleanu vânează un post la ONU, la OSCE, la NATO. N-ar refuza nici postul de ambasador. Oriunde, dar nu în fotbal și cât mai departe de România”, l-a dat de gol unul dintre colaboratori. Asta în timp ce tatăl său, Gheorghe Burleanu, îi vedea viitorul președinte al României.
Politică și strategii de securitate
Născut la 1 iulie 1984, la Focşani, fiul fostului fotbalist Gheorghe Burleanu a practicat fotbalul în paralel cu arbitrajul, iar la vârsta de 19 ani a decis să renunţe la sportul de performanţă urmând cursurile Facultăţii de Ştiinţe Politice din cadrul din cadrul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) din Bucureşti.
Răzvan Burleanu a urmat, de asemenea, cursuri de specializare în domeniul politicilor şi strategiilor de securitate la Universitatea Naţională de Apărare Carol I, Colegiul Naţional de Apărare, definitivându-şi studiile prin susţinerea tezei de doctorat în cadrul SNSPA.
Fără să fie membru al vreunui partid politic, candidatul la preşedinţia FRF a lucrat, succesiv, în următoarele instituţii: Primăria municipiului Bacău, Parlamentul României – Comisia juridică, Autoritatea Electorală Permanentă – controlul respectării legalităţii în procesele electorale şi Administraţia Prezidenţială – Departamentul pentru minorităţi naţionale. În 2008, Burleanu a fost co-preşedinte al Institutului European pentru Democraţie Participativă – Qvorum.
Până să ajungă la FRF, moldoveanul s-a ocupat, din funcţia de preşedinte, de Federaţia Română de Minifotbal.
Vezi rezultate exit poll alegeri parlamentare 2024 și urmărește rezultatele alegerilor pentru Parlamentul României!