Mergi direct la conținut »
EXCLUSIV / Regulile din vestiarul echipei femininie de handbal CSM București: ”Fără primadone, fără energie negativă. 16 fete foarte muncitoare”
Sport Libertatea > Sport

EXCLUSIV / Regulile din vestiarul echipei femininie de handbal CSM București: ”Fără primadone, fără energie negativă. 16 fete foarte muncitoare”

Antrenorul suedez Per Johansson a stabilit regulile din vestiarul echipei femininie de handbal CSM București, care încearcă în acest weekend să câștige Liga Campionilor pentru a doua oară. ”Fără primadone”, ”Fără energie negativă”, ”16 fete foarte muncitoare”, ”30% handbal, 70% atititudine” sunt principalele reguli din decalogul tehnicianului scandinav, reguli afișate pe pereții vestiarului campioanei României.

De Viorel Tudorache,

Per Johansson mizează mult pe spiritul de echipă: ”Teren/bancă/tribună. Antrenor/jucătoare înțelegere. Ne ajutăm unii pe alții”.

Iulia Curea îi aranjează părul colegei sale din poartă, Paula Ungureanu. Pe pereți se văd regulile impuse de antrenorul Per Johansson

Per Johansson: ”Trofeul Ligii Campionilor ar fi momentul principal al carierei mele”

Suedezul Per Johanson, antrenorul echipei CSM Bucureşti, a opinat într-un interviu pentru EHF că aşteptările sunt mereu mari la campioana României, iar câştigarea trofeului Ligii Campionilor la handbal feminin ar fi momentul de vârf al carierei sale.

Un nou succes în Liga Campionilor pentru CSM Bucureşti, după cel din 2016, ar fi cea mai importantă realizare din cariera lui Per Johansson: ”Prin cap îţi trec imagini cum câştigi finala la 10 goluri diferenţă, dar în acelaşi timp ai şi imagini când pierzi. Ai aceste senzaţii diferite, dar cred că important este să-ţi creezi o proiecţie în care te vezi învingător. Ar fi unul din cele mai mari momente ale carierei mele. Am câştigat medalia de argint cu Suedia la Campionatul European din 2010, dar cred că trofeul Ligii Campionilor ar fi momentul principal al carierei mele”.

Un medic legist a avut şocul vieţii: „E halucinant ce s-a întâmplat la Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc”
Recomandări
Un medic legist a avut şocul vieţii: „E halucinant ce s-a întâmplat la Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc”
 

”Anul trecut am avut o echipă mai bună, acum avem individualităţi mai bune”

Tehnicianul suedez a făcut o comparaţie între echipa din 2017 şi cea din acest an, în care strălucesc individualităţi precum Cristina Neagu, Isabelle Gullden, Amanda Kurtovic sau Marit Frafjord: ”Aşteptările au fost întotdeauna mari aici, presiunea este mare, dar mizele sunt mai mari de această dată. Echipa este înţesată de jucătoare foarte bune, unele cele mai bune din toată lumea. Acum trebuie să muncim să fim mai buni ca echipă. Cred că anul trecut am avut o echipă mai bună, în timp ce în acest sezon avem individualităţi mai bune, dar trebuie să ne concentrăm să fim împreună ca o echipă. Nu e nicio îndoială că acum potenţialul este mai mare, Neagu, Kurtovic, Frafjord sunt jucătoare foarte bune, dar acum avem un puzzle mare, care trebuie rezolvat”.

Ce se întâmplă în lume în era COVID. Grecii cântă prohodul tavernelor, legătura dintre canabis și economia SUA și de ce s-au încăierat virusologii germani
Recomandări
Ce se întâmplă în lume în era COVID. Grecii cântă prohodul tavernelor, legătura dintre canabis și economia SUA și de ce s-au încăierat virusologii germani
 
CSM București merge să câștige Liga Campionilor la handbal feminin

Antrenorul Per Johansson este vulcanic în timpul meciurilor FOTO: EPA-EFE/FOCKE STRANGMANN

”Cu Gyor șansele sunt 50-50”

În meciul cu Gyor ETO din semifinale, Johansson opinează că CSM Bucureşti nu poate pleca din postura de favorită şi apreciază ca egale şansele de victorie: ”Cred că nu am putea fi niciodată favoriţi clari în faţa lui Gyor încă din start, din cauză că jucăm în Ungaria. Dar avem o echipă foarte bună şi senzaţia mea este că e un meci de 50-50%, pentru că sunt două mari cluburi şi orice se poate întâmpla. Este un meci important pentru toate părţile implicate. Este o reprezentare a echipelor României şi Ungariei, fanii ambelor echipe îşi vor purta inimile pe mâneci şi nu cred că poate fi ceva mai mare în handbalul feminin”.

”Orice echipă din lume va avea probleme să ne bată”

Per Johansson a declarat că şi-a învăţat lecţia după eşecul de anul trecut cu Vardar din semifinale şi că echipa trebuie să joace foarte atent încă de la început cu Gyor: ”Dacă te gândeşti la ce a fost anul trecut, cred că trebuie să fim mândri de ce am reuşit la Budapesta. Nu aveam capacitatea de a schimba lucrurile şi în acest an am muncit să realizăm ceea ce am arătat în meciul cu Metz, din prima manşă a sferturilor de finală. Există asemenea momente în care realizăm că orice echipă din lume va avea probleme să ne bată. Cred că cel mai important lucru este să fim concentraţi încă de la început. Vom vorbi despre meciul cu Vardar de anul trecut. Nu despre Vardar în sine, ci despre modul în care ar trebui să abordăm acum jocul împotriva lui Gyor. Învăţăm din istorie, dar trăim în prezent”.

Îngrijorător! Ce s-a întâmplat cu 16 femei care au născut după ce au fost testate pozitiv cu COVID-19
Recomandări
Îngrijorător! Ce s-a întâmplat cu 16 femei care au născut după ce au fost testate pozitiv cu COVID-19
 

”Clubul m-a întrebat dacă vreau să continui”

Antrenorul selecţionatei Muntenegrulu îşi doreşte să continue cu CSM Bucureşti în paralel şi sezonul viitor, dar aceste discuţii se vor purta doar după turneul Final Four de la Budapesta.

”Este o întrebare foarte dificilă, pentru că acum sunt concentrat pe ce am de făcut, pe ce avem de făcut în această săptămână. Am vorbit cu clubul, care m-a întrebat dacă vreau să continui, dar va trebui să aşteptăm până după Final Four pentru a relua această discuţie”, a spus Johansson.

CSM Bucureşti s-a calificat pentru al treilea an consecutiv în Final Four-ul Ligii Campionilor de la Budapesta şi pentru al doilea an consecutiv va fi dirijată de suedezul Per Johansson, în al cărui palmares străluceşte o medalie de argint cu Suedia la CE 2010. În semifinalele din Final Four, CSM Bucureşti va juca sâmbătă 12 mai cu Gyor ETO, campioana europeană en titre, în Papp Laszlo Sportarena.

CSM Bucureşti a câştigat Liga Campionilor în 2016, iar în 2017 a obţinut medaliile de bronz.

LIVETEXT CSM București – Gyor, semifinala Final 4 Liga Campionilor 2018 la handbal feminin. ”Tigroaicele” pleacă joi la Budapesta.


Citește și: Deputaţii au adoptat proiectul prin care angajatorii pot monitoriza video angajaţii şi conversaţiile acestora. Care sunt condiţiile

Close
Închide
  Close