Mergi direct la conținut »
România, locul doi în topul accidentelor auto din UE! Bioritmul, bată-l vina!
Sport Libertatea > Sport > România, locul doi în topul accidentelor auto din UE! Bioritmul, bată-l vina!

România, locul doi în topul accidentelor auto din UE! Bioritmul, bată-l vina!

Cu o rată de 91 de persoane decedate la un milion de locuitori, țara noastră ocupa locul doi în Uniunea Europeană, în ceea ce privește numărul de morți din accidente rutiere în 2014, potrivit Comisiei Europene. În acest context, se derulează, în perioada iunie - septembrie 2015, Campania “(Micro) Somnul la volan - un pericol real!”.

Potrivit specialiștilor, persoanelor care parcurg distanțe mari sau pleacă în concedii, le este recomandat să nu conducă pe timpul nopții și după-amiaza, deoarece oboseala la volan se instalează cu precădere în aceste momente din zi.

Astfel, psihologii ne sfătuiesc să evitam să conducem între orele 2.00 si 2.59, când bioritmul și vizibilitatea sunt reduse, și între 15.00 și 15.59, când oboseala acumulată în timpul zilei are mare influență asupra capacității de conducere.

De asemenea, specialiștii au constatat că există mai multe faze ale oboselii la volan – de la oboseala ușoara, la ațipire și apoi adormire. De cele mai multe ori, oboseala la volan este asemănată cu o altă cauză foarte gravă de producere a accidentelor rutiere, și anume neatenția.

Nici un comentariu.

Comentează

Close
Închide
  Close