Mergi direct la conținut »
Românii Din și Dinu vor arbitra finala Ligii Campionilor la masculin
Sport Libertatea > Sport > Românii Din și Dinu vor arbitra finala Ligii Campionilor la masculin

Românii Din și Dinu vor arbitra finala Ligii Campionilor la masculin

Aflați de ani buni printre cei mai valoroși arbitri din handbalul internațional, bucureștenii Constantin Din (46 de ani) și Sorin Dinu (47 de ani) au fost aleși să conducă finala Ligii Campionilor, care va avea loc la Koln (Germania), pe 31 mai. Final Four-ul va debuta cu o zi înainte, când sunt programate semifinalele FC Barcelona (Spania) - KS Vive Tauron Kielce (Polonia) și THW Kiel (Germania) - MBK MVM Veszprem (Ungaria).

În 2010, Constantin sorinDinu01Din și Sorin Dinu (foto) au oficiat în Final Four-ul Ligii Campionilor, ei arbitrând atunci semifinala BM Ciudad Real – THW Kiel 27-29. Interesant este că turneul final a avut loc tot în orașul german Koln.

 

Din 2006, Constantin Din și Sorin Dinu au condus semifinale și finale în competițiile europene sau internaționale. Ei au în palmares finala Cupei EHF la feminin din 2006 (FTC Budapesta – Podravka), finala masculină a Cupei EHF din 2012, Goppingen – Dunkerque, și finala Ligii Campionilor Asiei din 2013.

De asemenea, au arbitrat meciuri importante la competițiile interțări, fiind de amintit Jocurile Olimpice din 2008 (finala mică la fete, dintre Spania și Croația), Campionatele Mondiale din 2007 și 2009, la masculin, respectiv din 2007 la feminin.

Cu toate că sunt arbitri de nivel înalt, cei doi nu pot trăi din baremul de arbitraj. Sorin Dinu este avocat, iar Constantin Din inginer chimist.

Close
Închide
  Close