MENIU CAUTĂ
14 Mar. 2018 09:19

Baschetbalistul american Russell Westbrook a reușit al 100-lea triple-double al carierei. Este pe locul 4 în istoria NBA / VIDEO

Distribuie

Baschetbalistul american Russell Westbrook a reușit al 100-lea triple-double al carierei. Este pe locul 4 în istoria NBA, la acest capitol.

Russell Westbrook (29 ani), jucătorul echipei de baschet Oklahoma City Thunder, a izbutit, marți noapte, să marcheze istorica performanță în statul Georgia, la meciul din deplasare cu Atlanta Hawks, adjudecat de formația lui cu scorul 119-107. Jocul a contat pentru sezonul regular.

Westbrook (32 puncte, 12 pase decisive și 12 recuperări) devine al treilea cel mai rapid jucător, ca număr de jocuri disputate) care atinge suta de triple-double-uri. Doar Oscar Robertson (277 meciuri jucate) și Magic Johnson (656) au fost mai iuți decât Westbrook, care a atins minunea în partida cu numărul 736 a carierei.

În istoria campionatului nord-american, Westbrook este depășit, pe lista jucătorilor cu triple-double în palmares, de doar de trei baschetbaliști: Robertson (181), Johnson (138) și Jason Kidd (107).

Triple-double înseamnă cel puțin 10 în dreptul a trei dintre capitolele jocului. În afara celor trei categorii bifate de Russell (puncte, assist-uri și recuperări), mai sunt două: intercepții și blocaje. Acestea din urmă sunt mai greu de realizat, fiind specifice jucătorilor rapizi, respectiv baschetbaliștilor înalți (pivoți).

41
de victorii și 29 de înfrângeri are echipa OKC, fiind pe locul 4 în Conferința de Vest, după Houston Rockets (53-14), campioana Golden State Warriors (51-16) și Portland Trail Blazers (41-26). Primele 8 clasate din cele două conferințe se califică în play-off. În sezonul regular, fiecare formație dispută 72 de jocuri.

Citește și:

FOTO și VIDEO | Are palmele de mărimea unui iPad și poartă haine XXXXXL. Cine este jucătorul român de baschet care la 17 ani calcă pe urmele lui Ghiţă Mureşan

VIDEO | Momentul în care un baschetbalist român din SUA se chinuie să intre într-o mașină. Sportivul are 2.3 m

Loading...
Comentarii