„Fostul campion mondial Lucian Bute a aflat din presă, la finalul zilei de ieri, că analiza probei ‘B’ s-a dovedit pozitivă, la fel ca în cazul probei A. Totuși, aceste rezultate au fost întâmpinate fără surpriză de Lucian și echipa sa. Când a fost anunțat prima oară un rezultat pozitiv la ostarină, Lucian nu putea înțelege deloc ce s-a putut întâmpla, de unde scepticismul în fața acestei situații și speranțele puse într-un eventual test al eșantionului ‘B’. Pe atunci, se anunțase că vor fi efectuate cercetări exhaustive pentru a afla ce s-a întâmplat cu adevărat. Astăzi, mai mult ca oricând, Lucian afirmă că n-a folosit niciodată în deplină cunoștință de cauză produse ilegale în toată ilustra sa carieră în boxul profesionist”, afirmă comunicatul.

„Pentru a-l ajuta să caute adevărul, Lucian a reținut serviciile avocatului specializat Howard Jacobs din Los Angeles. Acesta a cerut să primească toate produsele de suplimente alimentare folosite de Bute în timpul stagiului său de pregătire pentru meciul cu Jack. KorvalLabs, laboratorul californian acreditat, specializat în domeniul sportului, a fost mandatat să efectueze toate analizele și rezultatele au fost obținute luni. Or, analiza unui produs de recuperare numit Dynamita, produs în laboratorul Pharmagenic din San Diego, în California, conținea urme de contaminare cu ostarină. Totuși, acest supliment prescris pe baza rețetei preparatorului fizic Angel Heredia trebuia să fie cu totul lipsit de orice substanțe ilegale în compoziția sa. Aceasta înseamnă că din nefericire a existat o contaminare în timpul pregătirii acestui supliment de către Pharmagenic. Astfel, responsabilitatea detectării ostarinei în testele lui Lucian Bute revine în totalitate laboratorului Pharmagenic din San Diego!”, se adaugă în comunicat.

Pensionarii români renunță la medicamente, murături și carne ca să-și plătească facturile la iarnă. „Am trecut prin perioade şi mai grele, ştim cum e”
Recomandări
Pensionarii români renunță la medicamente, murături și carne ca să-și plătească facturile la iarnă. „Am trecut prin perioade şi mai grele, ştim cum e”

Potrivit acestuia, Bute și avocatul său intenționează să intenteze proceduri legale împotriva laboratorului Pharmagenic. Pugilistul român va fi convocat de o comisie din Washington, pentru a da explicații, comisia urmând să ia o decizie.

Comunicatul precizează că Bute continuă să se antreneze și este hotărât să redevină campion mondial al categoriei sale, „odată ce detaliile acestei afaceri vor fi în întregime rezolvate”.

Ostarina are ca efect creșterea masei musculare și se află pe lista substanțelor interzise din 2008.

–-

Contraexpertiza, analiza B a probei boxerului Lucian Bute, a confirmat primul test antidoping pozitiv la ostarină după meciul cu Jack Badou pentru centura mondială WBC, disputat la Washington pe 30 aprilie, relatează presa canadiană.

Informația a fost difuzată joi de un post de radio din Montreal, care a citat un comunicat al Comisie atletice din Columbia (SUA). Pe site-ul postului de radio a fost publicată o scrisoare prin care WBC l-ar fi anunțat pe Bute de rezultatul contraexpertizei.

Deși staff-ul fostului campion mondial IBF nu a confirmat știrea, Lucian Bute va apărea vineri într-o conferință de presă pentru a-și prezenta punctul de vedere. Boxerul originar din Galați este nemulțumit că a aflat rezultatul contraexpertizei din presă și nu direct de la Comisia atletică din Columbia sau de la WBC. Promotorul Yvon Michel susține că este vorba de o ”eroare administrativă” pentru că Lucian Bute nu a fost informat primul, înaintea mediei canadiene.

Ce înseamnă să fii bărbat. De la Zidane la Federer și Nadal
Recomandări
Ce înseamnă să fii bărbat. De la Zidane la Federer și Nadal

La conferința de presă, Bute va fi însoțit de Yvon Michel, consilierul său Chris Gănescu și de antrenorul său Howard Grant.

WBC a informat pe 27 mai că eșantionul de urină al boxerului din Galați conținea urme de ostarină, care are ca efect creșterea masei musculare și care se află pe lista substanțelor interzise din 2008.

Boxerul român și-a susținut mereu nevinovăția și indiferent de rezultatul contraexpertizei el a precizat că nu își va încheia cariera de pugilist. Meciul cu Jack Badou s-a încheiat la egalitate, dar suedezul și-a păstrat titlul mondial.

Bute (în vârstă de 36 ani) a fost campionul mondial IBF al categoriei din 2007 până în 2012, interval în care și-a apărat centura de 9 ori. El are în palmares 32 de victorii (25 KO), un meci egal și 3 înfrângeri la profesioniști.