MENIU CAUTĂ

Sabrerul Florin Zalomir a fost în Legiunea Străină

Distribuie

Sabrerul Florin Zalomir, medaliat cu bronz cu echipa României la Mondialele de la Paris, a fost angajat doi ani în Armata Franceză.

Deşi s-a născut de Ziua Păcălelilor (n.r. – 1 aprilie), sabrerul Florin Zalomir (29 de ani) nu a păcălit sportul. Împreună cu colegii săi din echipa de sabie a României – Rareş Dumitrescu, Tiberiu Dolniceanu, Cosmin Hănceanu -, a cucerit bronzul la Mondialele de scrimă de la Paris.

După ce a fost înregimentat timp de doi ani şi jumătate în Legiunea Străină, o trupă profesionistă de militari aparţinând armatei franceze, sportivul de la Dinamo a revenit la antrenamente. Născut şi crescut în Iaşi, Florin Zalomir a făcut primii paşi în scrimă sub îndrumarea tatălui său vitreg, antrenorului emerit Iulian Biţucă. ”M-am întors în ţară mai călit, gata să dovedesc că nu mi-am spus încă ultimul cuvânt în sport. Normal, după doi ani teribili, eram mai bine pregătit din punct de vedere fizic. Am avut nevoie doar de trei luni până când mi-am recăpătat şi supleţea pe planşă, aşa că am revenit repede în atenţia lotului naţional”, a rememorat Florin.

4588-306473-sableri.jpg

Fascinat de uniforma militară 4588-306474-dolniceanu_zalomir_hnceanu_dumitrescu.jpg

”Dintotdeauna am fost fascinat de armată, de uniformele şi de disciplina militară. Am avut ambiţia de a servi în cea mai prestigioasă armată din lume, motiv pentru care, în 2003, m-am dus în Franţa şi, după o lună de teste, am fost acceptat în Legiune”, spune Florin, al cărui stagiu în Franţa şi în Afganistan s-a întins pe durata a doi ani şi jumătate.

Câştig de 3.300 € pe lună

Legiunea Străină e o unitate de 7.665 de mercenari, fondată în urmă cu 200 de ani, după ce străinilor le-a fost interzis să se înscrie în armata franceză. Ultimul mare conflict în care Legiunea a fost implicată a fost războiul din Golf (1990-1991). În trecut, legiunea avea o reputaţie proastă, în sensul că atrăgea criminali şi alte elemente antisociale, dar în ultimii ani, faptele fiecărui recrut sunt verificate cu atenţie. În medie, salariul e de 3.300 € pe lună.

Comentarii