Clasamentul cursei
1. Michael Schumacher (Germania – Ferrari) 1h41:49,675;
2. Rubens Barrichello (Brazilia – Ferrari) +3,363;
3. David Coulthard (Scotia – McLaren) +3,940;
4. Ralf Schumacher (Germania – Williams) +49,687;
5. Mika Hakkinen (Finlanda – McLaren) +1:10,293;
6. Nick Heidfeld (Germania – Sauber) un tur.
Clasament piloti
1. M. Schumacher 94p;
2. Coulthard 51p;
3. Barrichello 46p;
4. R. Schumacher 44p;
5. Hakkinen 21p;
6. Montoya 15 p
Clasament constructori
1. Ferrari 140p;
2. McLaren 72p;
3. Williams 59 p
Michael Schumacher a castigat Marele Premiu al Ungariei si e din nou campion mondial. Germanul a egalat recordul de 51 de victorii al lui Alain Prost.
S-a terminat. Michael Schumacher si Ferrari si-au asigurat titlurile mondiale. Hungaroring este o adevarata mare rosie. „N-am pregatit nici un material cu „Michael Schumacher – campion mondial 2001″ pentru ca nimic nu era sigur. Acestea le vom aduce, eventual, in Belgia, daca totul se termina cum trebuie pentru el. Si sper ca asa va fi”, mi-a spus Willi Weber cu 20 de minute inainte de cursa. Managerul fratilor Schumacher este un om deosebit, care sta de vorba cu toata lumea si nu se sfieste sa zambeasca celor care ii cer acest lucru. De la el, Michael a primit ultima incurajare inainte de a porni in runda care, la final, i-a adus a patra coroana suprema.
Tribunele sunt pline. Mii de decibeli rasuna la aprinderea luminilor verzi. Schumi pleaca perfect, ia fata tuturor, iar Rubinho face un cadou echipei si-l depaseste pe Coulthard. Cei peste 100.000 de spectatori iau foc. Goarnele si trompetele rasuna salutand prima victorie in fata „dusmanilor”. Incepe procesiunea. In centrul de presa, aproape nimeni nu are curajul sa-si exprime dezamagirea pentru pornirea lui David. Primele 15 tururi inseamna un duel in trei – Michael Schumacher, Rubens Barrichello, David Coulthard – in stabilirea celui mai bun timp pe fiecare tur. Schumi coboara primul sub un minut si 18 secunde.
Pana la prima intrare la standuri vedem o cursa a celor trei, soldata cu distantarea la peste 20 de secunde de restul plutonului. Schumi cedeaza sefia pentru Barrichello, brazilianul o face in favoarea lui David, dupa care scotianul trece si el pe la boxe, iese dupa Michael, dar in fata lui Rubens. In spatele lor, Ralf si Mika Hakkinen se lupta pe locul al patrulea. A doua oprire incepe cu Schumi, care iese dupa 8,6 secunde. Din nou pe locul al treilea. Imediat, Barrichello trece pe la boxe, sta 8,5 secunde si iese in urma „sefului”. Pitstop-ul lui Coulthard dureaza 9,9 secunde, iar scotianul se vede depasit de Rubinho chiar in momentul in care iese de pe linia standurilor. Pentru el doar un miracol ii mai oferea sanse sa spere la titlu. „Schumacher cel rosu” avea mai bine de 10 secunde in fata sa.
Finalul a fost apoteotic. Michael a lasat-o mai usor pentru a proteja masina, iar trecerea sa la pas peste linia de sosire i-a gasit pe mecanici, ingineri, manageri si sotie suiti pe gardul ce desparte pista de boxe, iar fanii superfericiti, salutandu-l cu trompetele. Intr-un final au venit si felicitarile din partea lui Coulthard.