Mergi direct la conținut »
Selecționerul Lynn Howells a demisionat de la naționala de rugby a României. Era poreclit ”Ceaușescu” de către jucători
Alte sporturi Libertatea > Sport > Alte sporturi > Selecționerul Lynn Howells a demisionat de la naționala de rugby a României. Era poreclit ”Ceaușescu” de către jucători

Selecționerul Lynn Howells a demisionat de la naționala de rugby a României. Era poreclit ”Ceaușescu” de către jucători

După victoria cu Belgia, de la Buzău, din Rugby Europe Championship 2018, selecționerul Lynn Howells a demisionat de la naționala de rugby a României.

Naționala de rugby a României a învins astăzi, la Buzău, pe Stadionul Municipal, Belgia, cu 62-12 (29-5). Meciul,  ce face parte din campania de calificare la Cupa Mondială din Japonia 2019 a contat pentru etapa a patra a Rugby Europe International Championship. ”Stejarii” au marcat opt eseuri, trei de penalizare (Jack Umaga, Stelian Burcea, Kuselo Moyake, Ionuț Dumitru și Ionel Badiu), Valentin Calafeteanu a transformat două eseuri și o penalitate, iar Florin Vlaicu și Cătălin Fercu au transformat câte un eseu.

La sfârșitul meciului de la Buzău, staff-ul tehnic, format din antrenorul principal Lynn Howells, antrenorul care pregătește treisferturile, Rob Moffat, și cel al pachetului de înaintare, Massimo Cuttitta, a demisionat.

Selecționerul Lynn Howells a demisionat de la naționala de rugby a României după șase ani și 48 de meciuri câștigate din 70

Howells a debutat pe banca României în 4 februarie 2012, într-un meci din Cupa Europeană a Națiunilor, cu Portugalia, la București, victorie 15-7. Moffat pregătea treisferturile din ianuarie 2016, iar Cuttita – pachetul de înaintare din februarie 2017.

Sub conducerea lui Howells (67 de ani), ”stejarii” au disputat 70 de meciuri, din care au câștigat 48, au obținut un rezultat de egalitate și au pierdut 21, procentul de victorii fiind de 68%.

“Nu a fost o decizie ușor de luat. Ultimii cinci ani au fost foarte frumoși, au fost ani în care am trăit o frumoasă aventură sportivă alături de un colectiv frumos.  Mi-a făcut plăcere să lucrez și să coordonez un colectiv care și-a dorit întotdeauna victoria și care a fost de fiecare dată dedicat obiectivului propus. Doresc echipei mult succes, o creștere în continuare a jocului și evolutii cat mai bune”, a spus cel poreclit ”Ceaușescu” de jucători din cauza metodelor sale ””dictatoriale și încvechite”.

Anunțul de ultimă oră făcut de Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului „Matei Balş”
Recomandări

Anunțul de ultimă oră făcut de Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului „Matei Balş”

 

În cei cinci ani la conducerea naționalei, Lynn Howells a câștigat un titlu de campion european, patru titluri în World Rugby Nations Cup (fost IRB) și a participat cu echipa la Cupa Mondiala din 2015 din Anglia, acolo unde ”stejarii”au înregistrat o victorie, cu Canada (17-15) – cea mai mare revenire din istoria competiției, și trei înfrângeri – în meciul cu Irlanda stabilindu-se recordul de spectatori al competiției, 89267.

  • Statistica ”stejarilor cu Lynn Howells antrenor
  • În Cupa Europeană  a Națiunilor, actual Rugby Europe International Championship:
  • 34 de meciuri – au câștigat 25, un rezultat de egalitate și 8 înfrângeri;
  • În World Rugby Nations Cup (fost IRB) – 15 meciuri, 14 victorii și un eșec;
  • 17 partide test, din care a câștigat 8 și a pierdut 9;
  • La Cupa Mondială din 2015 din Anglia, a obținut o victorie și a inregistrat trei înfrângeri.

Galezul Lynn Howells este printre cei mai titrați antrenori ce au condus naționala de rugby. Acesta a fost antrenor al Țării Galilor U21, al reprezentativei secunde a Țării Galilor, antrenor secund al primei reprezentative în Turneele din Africa de Sud și Zimbabwe și antrenor principal al Țării Galilor în turneul din Japonia.

 

 

Close
Închide
  Close