Mergi direct la conținut »
Spaniolul Marc Marquez a câștigat Marele Premiu al Argentinei
Alte sporturi Libertatea > Sport > Alte sporturi

Spaniolul Marc Marquez a câștigat Marele Premiu al Argentinei

Spaniolul Marc Marquez (Honda) a câștigat duminică în Argentina cel de-al 25-lea Mare Premiu din cariera sa la categoria regină, MotoGP, și a preluat conducerea în clasamentul Campionatului Mondial, informează Agerprez.

Plecat din pole position, Marquez (23 ani), înregistrat în 34 min 13 sec 628/1000, a reușit să reziste asalturilor italianului Valentino Rossi (Yamaha), clasat în final al doilea, la 7 sec 679/1000.

Pe locul trei s-a clasat coechipierul lui Marquez de la Honda, spaniolul Dani Pedrosa, la 28 sec 100/1000.

Cu această a 25-a victorie, Marquez a preluat conducerea în Campionatul Mondial cu obiectivul de a cuceri al 3-lea titlu mondial după cele din 2013 și 2014.

Campionul mondial en titre și câștigătorul Marelui Premiu 2016 al Qatarului, Spaniolul Jorge Lorenzo (Yamaha), a abandonat în debutul cursei, după o ieșire de pe pistă în turul 5, când se afla pe locul 6.

La Moto2, în Marele Premiu al Argentinei, victoria a revenit francezului Johann Zarco (Kalex), urmat de britanicul Sam Loews (Kalex) și de germanul Jonas Folger (Kalex).

La Moto3 s-a impus surprinzător tânărul malaezian în vârstă de 17 ani Khairul Idham Pawi (Honda), urmat de spaniolul Jorge Navarro (Honda) și de sud-africanul Brad Binder (KTM).

Close
Închide
  Close