Elveţia, revelaţia actualei ediţii a Mondialului de hochei, a acces în finală după ce a eliminat anterior două formaţii mult mai bine cotate, Finlanda şi Canada.

Suedia, campioană mondială la hochei pe gheață. Nordicii și-au păstrat, cu emoții, titlul

FOTO: EPA-EFE/SALVATORE DI NOLFI

Hocheiştii din Ţara Cantoanelor au condus de două ori în finală, însă scandinavii au reuşit să egaleze de fiecare dată. Cele două echipe nu s-au putut departaja în prelungiri, fiind necesare loviturile de departajare, la finalul cărora Suedia şi-a trecut în palmares al 11-lea titlu mondial. Un succes logic pentru o formaţie neînvinsă pe parcursul competiţiei din Danemarca.

Elveţienii, care nu au cucerit niciodată titlul mondial, au eşuat pentru a doua oară într-o finală, după cea din 2013, în care s-au înclinat în faţa aceluiaşi adversar.

SUA, medalii de bronz

În meciul pentru stabilirea ocupantei locului al treilea, echipa Statelor Unite a dispus cu scorul de 4-1 de reprezentativa Canadei, intrând astfel în posesia medaliei de bronz, prima din ultimii trei ani.

Dezamăgire, în schimb, pentru canadieni, finalişti anul trecut şi campioni mondiali în 2015 şi 2016, care au ratat top 3 pentru prima oară din 2014.

Suedia, campioană mondială la hochei pe gheață. Nordicii și-au păstrat, cu emoții, titlul

FOTO: EPA-EFE/LISELOTTE SABROE

Toate detaliile despre Campionatul Mondial de hochei pe gheață 2018, Grupa Mondială.


Citește și: VIDEO/ Reportaj printre 100.000 de oameni la Windsor. Zâmbetele și respectul au transformat un eveniment stradal în unul regal