De mic, tatal sau, Alexandru Padureanu, l-a dus pe Jean la fotbal, fiindca avea un talent iesit din comun. Dupa o proba la Progresul Bailesti, Jean i-a convins pe antrenori, fiind unul dintre cei mai buni fundasi stanga din regiunea Olteniei. La scurt timp ajunge la MAT Craiova, unde joaca destul de putin, deoarece „Stiinta” pusese deja ochii pe el. Aici cunoaste faima, iar in perioada stagiului militar este transferat un an de zile la CCA, actuala Steaua Bucuresti. Pana la urma ajunge pe la Dinamo Bacau, unde il cunoaste pe viitorul sau cumnat si automat pe viitoarea sotie, care era de loc din Bistrita. Asa a ajuns Jean Padureanu sa aiba legaturi cu Gloria Bistrita. Intorcandu-ne la viata sa, trebuie spus ca Jean a facut doi ani la Facultatea de Agronomie din Craiova, dupa care s-a lasat, deoarece dragostea pentru fotbal ii ocupa tot timpul. Oamenii din Catane cunosc notiunea de „blat”, deoarece Tata Jean facea aranjamente inca de pe vremea junioratului. „Aranjamentele le faceau toti la acea vreme, dar ce sa-i faci, lui ii placeau cel mai mult. Stiu ca la Bistrita a ajuns celebru din cauza jocurilor de culise. Cand era mai mic, a aranjat cu colegii lui de echipa meciuri intregi, mai ales la Recolta Catane. Eu eram portar si ma intelegeam cel mai bine cu el. M-a ajutat demult si nu am sÄ‚Å-l uit niciodata. Pentru noi este un zeu, un om desavarsit. Daca-l vedeti sa-i spuneti-i ca ne este dor de el. De 20 de ani nu l-am mai vazut!”, a declarat Constantin Rasteanu, poreclit „Tandarica”, fost portar la Recolta Catane.
Tatal lui Jean, Mihai Padureanu, e unul din personajele celebre din Catane, in monografia satului avand dedicate cateva pagini bune. Fost presedinte de CAP si certat cu legiunea comunista, Mihai a sfarsit in inchisoare, satenii sustinand ca a fost intemnitat pe nedrept. „Tot ce vedeti frumos in Catane ii apartine lui. A facut multe pentru acest sat, era inzestrat de natura cu multe capacitati si era foarte inteligent. Atras de locul natal, Mihai s-a zbatut e- norm, insa a fost ucis de regimul comunist, deoarece nu asculta de ei. Daca nu faceai ca ei, te terminau”, afirma viceprimarul comunei Negoi. Dupa ce a iesit din inchisoare, Mihai Padureanu a fost rapus de o boala crancena, in 1982. Baiatul sau, Jean, nu a uitat de raul pe care i l-au facut parintelui sau oamenii de atunci nici in ziua de azi. „Nici nu mai vrea sa auda de satul Catane. Pe tatal sau l-a iubit enorm de mult, iar oamenii de aici i-au facut mult rau. Eu unul nu am apelat niciodata la el, chiar daca sunt bolnav. Vreau ca inainte de a muri sa-l mai vad o singura data”, a mai mentionat Gigi Padureanu, varul sau. Mihai Padureanu este inmormantat in satul natal, insa mormantul sau a fost profanat de niste „oameni rai la inima”, dupa cum sustin localnicii. Pentru a nu avea aceeasi soarta, anul trecut, cand a murit si mama lui Jean, acesta a dus-o la Bistrita.
Pentru a fi fideli lui Jean Padureanu, formatia din Catane, care activeaza in campionatul judetean de fotbal Dolj, categoria Elita, si-a schimbat acum cativa ani numele din Recolta in Gloria. Oficialitatile locale l-au sunat pe Jean sa-i ajute cu un rand de echipament, insa in zadar. Tata Jean le raspunde la telefon, insa in dese randuri i-a refuzat fara mari ocolisuri. Printre putinele bucurii ale satenilor din Catane se numara si fotbalul. Duminica, lumea vine la stadion si isi incurajeaza favoritii, de cele mai multe ori fiind amintit numele lui Padureanu. Un motiv pentru care ar fi plecat Padureanu din Catane este acela ca nu a baut apa din Stramba. Conform unei superstitii din batrani, cei care beau din aceasta apa raman pe viata in Catane. „Pe cand era mic, spunea la toata lumea ca nu va bea niciodata apa din asta, deoarece nu vrea sa ramana aici. Ii placea foarte mult sa mearga la oras si visa inca de pe atunci ca o sa ajunga celebru. Nu a vrut sa bea din Stramba si uite, acum nici nu vrea sa mai auda de Catane”, povesteste varul lui Jean.