MENIU CAUTĂ
13 Ian. 2018 14:55

Timișoara Saracens – RC Batumi, în semifinalele Champions Shield la rugby. Victorie cu 11-6 în Georgia. S-a jucat pe ploaie / VIDEO

Distribuie

Timișoara Saracens - RC Batumi, în semifinalele Champions Shield la rugby. Meciul tur, în Georgia, pe 13 ianuarie.

ACTUALIZARE 13 ianuarie. Final de meci. Timișoara Saracens a reușit o victorie spectaculoasă, în Georgia, cu RC Batumi, scor 11-6. După dropgolul lui Rose din prima repriză, Andrei Radoi (eseu) si  Gabriel Conache (lovitura de penalitate) au punctat pentru echipa noastră.  returul va avea loc pe 20 ianuarie, de la ora 14.00, la pe Cluj Arena.

În cazul unei victorii, Timişoara Saracens va juca finala Continental Shield cu câştigătoarea dublei manşe dintre Calvisano (Italia) şi Heidelberger (Germania).

ACTUALIZARE 13.45. Pauză la Batumi. Bănățenii au reușit un dropgoal semnat Jody Rose. Meciul din Georgia se joacă pe ploaie.

Timișoara Saracens va întâlni în semifinalele Continental Shield, competiție ce asigură un loc în sezonul 2018-2019 al Challenge Cup (a doua competiție intercluburi ca valoare din Europa), în dublă manșă, pe RC Batumi, informează frr.ro.

Astfel, pe 13 ianuarie, de la ora 13.00, în meciul tur, bănățenii vor evolua în deplasare, iar pe 20 ianuarie, de la ora 14.00, aceștia vor juca pe teren propriu.

Timișoara Saracens – RC Batumi, în semifinalele Champions Shield la rugby. Returul, pe Cluj-Arena

Pentru a preîntampina problemele legate de suprafața de joc de pe Stadionul Dan Păltinișanu care ar putea fi improprie din cauza vremii, oficialii clubului bănățean au luat măsuri de precauție și au decis disputarea meciului la Cluj-Napoca, pe Cluj Arena, stadion ce dispune de un sistem performant de degivrare.

Drumul de la Londra la Cluj-Napoca

'Ne-am gândit, în primă fază, la găzduirea meciului pe un teren sintetic. Am luat legătura cu Saracens Londra, deoarece acolo era singurul teren de acest fel verificat și aprobat de EPCR ca potrivit pentru organizarea de meciuri europene și ne era cel mai la îndemână', ținând seama de parteneriatul pe care il avem cu clubul londonez. Propunerea de a găzdui pe Allianz Park meciul din ianuarie a fost întâmpinată pozitiv la Londra, Saracens fiind deschiși chiar să reprogrameze partida echipei de rugby feminin deja confirmată pentru 13 ianuarie. Deși ar fi fost un eveniment unic atât pentru noi, cât și pentru clubul georgian să jucam acest meci pe Allianz Park, beneficiind și de atenția publicului iubitor de rugby din Londra, am reevaluat situația și am ajuns la hotărârea de a nu mai găzdui partida la Londra. Ar fi implicat costuri mai mari decât cele bugetate pentru acest meci, iar forul organizator a sugerat să facem toate demersurile posibile pentru a ne asigura că partida se poate juca în România', a declarat Dusan Filipaș, vicepreședintele Timisoara Saracens.

Câștigatoarea, echipa care se va califica în finala competiției, se va stabili după ultima partida prin cumularea punctelor înscrise în ambele meciuri.

Citiți și Campioana României la rugby, Timişoara Saracens, învinsă de RC Batumi, în Continental Shield

Timișoara Saracens a pierdut la „masa verde' meciul de rugby cu Stade Francais. Amendă record pentru bănăţeni

Foto: frr.ro

Loading...
Comentarii