Mergi direct la conținut »
Tomas Ryde, noul antrenor al echipei de handbal feminin CSM București. Suedezul e și selecționerul naționalei
Alte sporturi Libertatea > Sport > Alte sporturi > Tomas Ryde, noul antrenor al echipei de handbal feminin CSM București. Suedezul e și selecționerul naționalei

Tomas Ryde, noul antrenor al echipei de handbal feminin CSM București. Suedezul e și selecționerul naționalei

Tomas Ryde, tehnician suedez în vârstă de 59 de ani care a preluat recent și naționala de handbal feminin a României, le va antrena pe ”tigroaice” în următorii doi ani.

Ryde, care îl înlocuiește pe sârbul Djukici, a semnat un contract valabil doi ani cu formația ”tigroaicelor”.

”Este un moment important în viața mea. Sunt foarte onorat că am ajuns la CSM București. Alături de noile fete, dar și de cele care au rămas, sunt convins că vom deveni cea mai bună echipă din lume” – Tomas Ryde, antrenor CSM București.

Tomas Ryde nu este deloc un străin al handbalului românesc.

Tehnicianul nordic a mai pregătit prima reprezentativă a ”tricolorelor” în perioada 2015-2016, de numele său fiind legată și cea mai importantă performanță internațională din ultimii ani la nivel de echipe naționale: bronzul de la Campionatul Mondial din 2015.

Ca antrenor al unei echipe de club, Tomas Ryde are în palmares Liga Campionilor ( câștigată cu Viborg, în 2006), două titluri de campion al Danemarcei (tot cu Viborg, în 2006, 2008), dar și două Cupe ale Danemarcei (cu Viborg, în 2007, 2008).

Tomas Ryde, antrenorul naționalei feminine de handbal feminin până după JO 2020. Suedezul a mai pregătit echipa la CM 2015 și la JO 2016. De trei ani nu avea echipă!

Close
Închide
  Close