Mergi direct la conținut »
Triplul campion mondial de ultra-trail, pe primul loc la CCC
Alte sporturi Libertatea > Sport > Alte sporturi > Triplul campion mondial de ultra-trail, pe primul loc la CCC

Triplul campion mondial de ultra-trail, pe primul loc la CCC

După ce o mare parte din cursă a fost în față, triplul campion mondial de ultra-trail, fostul biatlonist Luis Alberto Hernando, a căștigat și o cursă din cadrul Ultra Trail du Mont Blanc.

De Sorin Ion,

A fost primul la CCC, la fete, pe prima treaptă a podiumului urcând Ragna Debats, și ea campioană mondială de ultra-trail.

”Faptul că am fugit în față nu m-a deranjat prea mult. E drept că te simți câteodată singur, dar mie îmi place să alerg simțind presiune din spate”, a declarat la finalul cursei triplul campion mondial de ultra-trail, spaniolul Luis Alberto Hernando.

Fostul biatlonist născut la Burgos, a câștigat Campionatul Mondial de Ultra-Trail în 2016, 2017 și 2018, fiind printre altele și dublu campion mondial de skyrunning, la ultra, în 2014 și 2016.

La fete, pe prima treaptă a podiumului, tot o fostă campioană mondială de ultra-trail, Ragna Debats.


”Nu a fost greu să fiu prima în timpul cursei. Am decis să alerg cursa mea și să nu mp intereseze dacă ar fi venit fete din spate să-mi ia locul sau nu. M-am simțit foarte bine. A fost greu, multe urcări, mulți kilometri de mers, care mie nu prea îmi plac. Când a început să se însereze am prins cele mai extraordinare vederi ale Mont Blancului”, a spus sportiva care devenea prima în lume la ultra-trail în 2018.

Kovesi a fost votată procuror-șef de ambasadorii statelor UE
Recomandări

Kovesi a fost votată procuror-șef de ambasadorii statelor UE

Primul român la cursa de 101 kilometri și puțin peste 6.000 de metri diferență pozitivă de nivel, a fost Alexandru Cruciat, singurul tricolor care a scăzut sub 16 ore, după 15.29.55.

Impresionată este și poza ultimului sosit de la CCC, Gorka Zubeldia, spaniolul ajungând la final după 28.05.10. Fotografie făcută de Quim Farrero, de la revista catalană Trail.


Top 3 fete CCC

Ragna Debats, 12.10.33

Amanda Basham, 12.27.06

Cmille Bruyas, 12.34.26

Top 3 băieți CCC

Luis Alberto Hernando, 10.28.49

Thibaut Garrivier, 10.39.01

Jiri Cipa, 10.45.37

Foto: Andra Panduru

 
 
Close
Închide
  Close