MENIU CAUTĂ
24 Iul. 2009 14:58

Uche, cu diplomă

Distribuie

4075-166555-uche.jpg

Ucechukwu Iheadindu (30 de ani, 1,93 metri, fundaş), din tată nigerian şi mamă româncă, s-a născut în Bucureşti şi s-a remarcat în baschet prin stilul său spectaculos de joc. Zburătorul' Uche a strâns 12 sezoane în Divizia A şi 9 ani la echipa naţională.

De-a lungul carierei, a îmbrăcat tricourile echipelor Vega Soced Ploieşti, Rompetrol, Rapid şi Dinamo, BCA Piteşti şi U' Cluj, refuzând în această vară oferta de a li se alătura campionilor de la CSU Asesoft Ploieşti. Motivul? Uche renunţă la baschet, pentru a urma un masterat în SUA, în domeniul relaţiilor internaţionale, la Universitatea Wilmington, din Carolina de Nord.

La 30 de ani, lui Uche îi pare rău de un singur lucru: Nu am reuşit să câştig nici un campionat. Am ajuns de patru ori în semifinale şi o dată în finală. Dacă aş fi semnat cu CSU Asesoft, mi-aş fi împlinit şi acest vis, dar cred că a venit momentul pentru o schimbare radicală în viaţa mea'.

Va locui cu logodnica la Wilmington

Masterul în relaţii internaţionale va dura doi ani şi este o completare bună pentru facultatea pe care Uche a urmat-o şi a terminat-o în România: relaţii economice internaţionale. După terminarea studiilor, Uche are de gând să se întoarcă în ţară, neexcluzând varianta de a reveni pe terenul de baschet. Pe durata şederii în SUA, viitorul student va locui, împreună cu logodnica sa, la Wilmington. Viitorii miri au amânat nunta, din cauza decesului bunicii baschetbalistului.

Comentarii