MENIU CAUTĂ

VIDEO / Ultimele intrări în colecția de automobile a lui Ion Țiriac – GALERIE FOTO

Distribuie

Ultimele intrări în colecția de automobile a lui Ion Țiriac - ”Țiriac Collection” - s-a îmbogățit cu trei modele exclusiviste, ale căror prețuri de catalog, însumate, depășesc un milion de euro.

Unul este Ferrari F12 Tour de France Limited Edition, care, după cum reiese din denumirea oficială, a fost produs în numai 799 de exemplare. Constructorul a dorit să aducă un omagiu celebrei curse auto de anduranță (a nu se confunda cu Turul ciclist al Franței) pe care ”căluțul cabrat” a dominat-o în anii ’50-’60.

Al doilea este Mercedes Maybach S 650 Cabriolet, un ”monstru” elegant, de 630 de cai putere, produs în numai 300 de exemplare.

Iar al treilea este tot un Mercedes, dar unul Maybach G650 Landaulet, propulsat de același număr de cai, dar mult mai rar (doar 99 de exemplare produse).

Ferrari F12 Tour de France Limited Edition – circa 275.000 de euro

Mercedes Maybach S 650 Cabriolet – circa 300.000 de euro

Mercedes-Maybach G650 Landaulet – circa 630.000 de euro

În martie, galeria Țiriac Collection a fost reamenajată şi completată cu maşini care nu au mai fost prezentate. Pentru a evidenția mai bine diversitatea exponatelor și originea mărcilor prezentate, vehiculele au fost grupate în funcție de țările de proveniență. 

Cei interesați pot descoperi autovehicule istorice și noi distribuite pe zone dedicate unor state precum Franța, Germania, Marea Britanie, Italia și SUA. Acestora li se adaugă o zonă special gândită pentru mașinile foarte puternice, precum modele Ferrrari, Porsche sau Ford care au scris istorie în clasele lor, și un spațiu cofigurat să îl poarte pe vizitator într-o călătorie în jurul Globului, unse se regăsesc mașini din țări precum Japonia, Irlanda sau Suedia.

Odată cu noua amenajare a spațiului, la Țiriac Collection au fost expuse și o serie de autovehicule din colecția lui Ion Țiriac care nu au mai fost prezentate până acum publicului, precum Chevrolet Corvette 35th Anniversary din anul 1988, Chevrolet Corvette 40th Anniversary din 1993, Ford GT Coupe din 2005 sau Ford Mustang Shelby GT500 din 1969.

Anul trecut, galeria Ţiriac Collection a lansat o aplicaţie proprie pentru smartphone, care include peste 170 dintre modelele auto şi moto expuse în spaţiul consacrat din Otopeni (Calea Bucureştilor nr. 289).

Ion Ţiriac, organizatorul turneului Masters 1000 de la Madrid, a acordat un interviu pentru televiziunea italiană Sky Sport. Ţiriac a subliniat că sportul este „mai puternic” decât marii campioni. În opinia  sa, Federer şi Nadal, care a câştigat pentru a 11-a oară turneul ATP Masters 1.000 de  la Monte Carlo, „au schimbat lumea”. Românul prevede un viitor strălucit pentru tenis. Întrebat cum va arăta viitorul acestui sport fără Nadal şi Federer, Ţiriac a amintit că tenisul a supravieţuit retragerii unor jucători ca australienii Rod Laver, Ken Rosewall sau Roy Emerson, americanul Jimmy Connors sau românul Ilie Năstase.

„Mi-aţi pus aceeaşi întrebare acum patruzeci de ani, dacă tenisul va rezista fără Laver, Rosewall, Emerson şi toţi ceilalţi. Acum treizeci de ani am fost întrebat ce se va întâmpla fără Connors sau Năstase”, a spus Ţiriac. „Federer şi Nadal au schimbat lumea, dar nu şi sportul. Amândoi sunt jucători mari, dar sportul a fost întotdeauna mai puternic”, a adăugat el.

Nadal, care are 31 de ani, şi Federer, cu cinci ani mai în vârstă, au câştigat împreună ultimele cinci turnee de Mare Şlem.


Citește și:

Citește mai multe despre Ion Țiriac pe Libertatea.

Comentarii