Înainte şi după fiecare meci pe care handbaliştii de la Veszprem îl joacă acasă, în vestiarul arenei se aşază o tăcere grea, sfâşietoare, iar aerul vibrează greu. O bucată din ei s-a desprins, a plecat întru veşnicie odată cu pivotul român, şi asta le răscoleşte sufletele şi le zbuciumă făpturile sportivilor maghiari, care nu vor şi nici nu au cum să-l uite vreodată pe “Păsărilă”. Pe locul de la cabine al prietenului lor răpus mişeleşte, sportivii au improvizat un altar, un univers magic, încărcat de energia şi de spiritul celui care a fost Marian, care acum îi veghează din Ceruri.
3918-127704-vestiar.jpg

Înaintea fiecărui meci, coechipierii aprind lumânări pentru Marian

“Numărul opt nu mai există pentru echipa Veszprem, iar pe scaunul lui Marian nu se va mai aşeza nimeni, niciodată. Băieţii au pus acolo nişte lumânări, câteva cutii cu bere, o sticlă cu apă şi o pălărie norocoasă, primită în dar de la fostul medic al echipei. De câte ori omul venea cu ea pe cap la meci, băieţii câştigau. La ultima partidă, doctorul i-a făcut-o cadou lui Marian, ca pe un talisman al echipei sale. Înainte de fiecare confruntare, handbaliştii ţin un moment de reculegere, aprind lumânările, beau apă cu Marian şi îi vorbesc. Îi promit că vor juca cu sufletul şi cu inima.

3918-127701-oameni.jpg

După meci, beau toţi o bere, aşa cum au făcut şi în barul în care “Păsărilă” a fost ucis. Românul are şi el cutia lui… Este un ritual la care nu vom renunţa niciodată…”, a explicat, în exclusivitate pentru Libertatea, Nemeth Csaba, directorul executiv al echipei de hanbdal din Veszprem.

Soția lui Nicolae Dobrin: „M-au călcat în picioare, am fost aruncată în stradă cu copiii”
GSP.RO

Soția lui Nicolae Dobrin: „M-au călcat în picioare, am fost aruncată în stradă cu copiii”

Horoscop 18 ianuarie 2020. Fecioarele au o zi în care răbdare se epuizează
HOROSCOP

Horoscop 18 ianuarie 2020. Fecioarele au o zi în care răbdare se epuizează