13 Sep. 2017 20:18

Cosmin Contra, antrenorul echipei naționale. Vasile Miriuță ar fi vrut un alt fost dinamovist. FRF stă în expectativă

Distribuie

Cosmin Contra, antrenorul echipei naționale. Vasile Miriuță ar fi vrut un alt fost dinamovist. Refuzul lui Dan Petrescu ar putea însemna întreruperea șirului de antrenori cu ”pedigree” stelist la cârma tricolorilor. ”Guriță” ar fi acceptat propunerea de a-i prelua pe tricolori.

ACTUALIZARE 13 septembrie: Cosmin Contra este principalul favorit să preia naţionala României, după plecarea lui Christoph Daum, dar cei din Federaţie se feresc să facă anunţul. Motivul? Şefii FRF vor ca mai întâi să se înţeleagă cu actualul selecţioner să-şi rezilieze contractul şi mai apoi să-l anunţe pe succesorul neamţului la cârma naţionalei.

„În acest moment nu este adevărată varianta Cosmin Contra. Singurul care a fost contactat este Dan Petrescu. Nu se doreşte numirea unui interimar. Cine vine acum, va sta şi în următoarea campanie”, a declarat federalul Andrei Vochin la Telekom Sport.

——————————————————————————————————————

Antrenorul Concordiei crede că Ioan Andone ar fi fost soluția potrivită pentru postul de selecționer. „Avem antrenori români foarte buni, mă gândesc la un Dan Petrescu, la Hagi. Dar și Ioan Andone ar putea fi o soluție. A câștigat campionate, cupe și este liber de contract”, a spus Miriuță, pentru ZIUA de CLUJ.

Ioan Andone (57 ani) a pregătit-o ultima dată pe Dinamo. În perioada 2003-2005, „Fălcosul” a luat un titlu, 3 cupe și o supercupă a României cu gruparea din Ștefan cel Mare.

Fostul fundaș și-a pus amprenta și la CFR Cluj, aducând primele trofee din istoria clubului. În 2008, a obținut cupa și campionatul cu „feroviarii”. 4 ani mai târziu a câștigat un nou titlu alături de CFR. În vara lui 2012 i-a calificat în grupele UEFA Champions League pe ardeleni.

Actualul selecționer, Christoph Daum, are zilele numărate. La începutul săptămânii, Comisia Tehnică a FRF a propus încetarea colaborării cu antrenorul german. Președintele Federației, Răzvan Burleanu, a anunțat apoi că va începe negocierile pentru rezilierea contractului lui Daum. 

Primul contactat a fost Dan Petrescu, însă tehnicianul de la CFR a refuzat.

 

Loading...
Comentarii