Mergi direct la conținut »
VIDEO Bolidul Bugatti Chiron construit din piese Lego Tehnic | GALERIE FOTO
Sport Libertatea > Sport > VIDEO Bolidul Bugatti Chiron construit din piese Lego Tehnic | GALERIE FOTO

VIDEO Bolidul Bugatti Chiron construit din piese Lego Tehnic | GALERIE FOTO

Compania Lego, cunoscută în toată lumea datorită jucăriilor sale, a reușit să creeze o mașină funcțională din celebrele sale "cărămizi".

De Cătălin Apostol,

Este vorba despre replica unui Bugatti Chiron, confecționat din 339 de piese Lego Tehnic, la rândul lor realizate din peste un milion de piese de Lego clasic. Diferitele componente ale automobilului sunt asamblate pe un cadru de oțel, fără ajutorul lipiciului.

Bolidul Lego poate transporta două persoane și cântărește 1.500 de kilograme, adică trei sferturi din greutatea unui Bugatti Chiron normal. Deși funcționează, mașina Lego este departe de performanțele bolidului pe care l-a copiat.

Viteza maximă: doar 30 km/h

Motorul alcătuit din 8.304 piese Lego Tehnic produce doar 5,3 cai putere (față de 1.500 cai putere) și poate atinge viteza de 30 km/h (față de 261 km/h). Bolidul „de jucărie” a fost construit de 17 specialiști, care au avut nevoie de 13.400 ore de muncă.

Creația lor nu este de vânzare, dar cine vrea un Bugatti Chiron, dar nu are bani pentru unul original (care costă circa 3 milioane de dolari) își poate cumpăra o replică Lego la scară redusă cu 350 de dolari.

„Această mașină este unică în lume în multe privințe. Construcția ei ne-a oferit ocazia de a ne lărgi granițele propriei imaginații”, a declarat Lena Dixen, vicepreședinte însărcinat cu producția și cu marketingul în cadrul grupului Lego.

Bugatti Chiron este cea mai mare creație mobilă a firmei producătoare de jucării, dar nu cea mai mare realizată vreodată. Acest titlu îi revine unei replici Lego a Tower Bridge din Londra, înaltă de 1280 de centimetri.

Poate te interesează și Lionel Messi a refuzat 250.000.000 de euro, ofertă primită de la Manchester City

Close
Închide
  Close