Mergi direct la conținut »
VIDEO / "Lupul" Gevaro Nepomuceno are un dinte de aur de la vârsta de opt ani!
Sport Libertatea > Sport

VIDEO / „Lupul” Gevaro Nepomuceno are un dinte de aur de la vârsta de opt ani!

Gevaro Nepomuceno, cea mai nouă achiziţie a celor de la Petrolul Ploieşti, s-a născut pe 10 noiembrie 1992 în Curaçao. Fotbalistul  activează pe poziţia de aripă stânga şi a jucat până acum o săptamână în liga a doua din campionatul Olandei, pentru echipa Fortuna Sittard.

În ianuarie 2014, el şi colegul său, Patrick NKoyi (24 de ani) au semnat un precontract cu echipa Petrolul Ploieşti, din postura de jucători liberi, fiindcă ambii intraseră în ultimele şase luni de contract.

Exoticul jucător cu origini în partea de sud a Mării Caraibelor (Curaçao) și-a început junioratul la Noad, pentru ca apoi sa treacă rând pe rând pe la RKC Waalwijk, Willem II și FC Den Bosch.

Debutul la seniori s-a produs în sezonul 2011-2012 la FC Den Bosch, unde a bifat 15 apariţii şi a avut o singură reuşită. Din 2012 până anul acesta, Nepomuceno a evoluat pentru Fortuna Sittard (locul 8 la sfârşitul sezonului), echipă pentru care a evoluat în 55 de partide şi a reuşit să înscrie de şapte ori.  În sezonul recent încheiat, olandezul a bifat pentru Fortuna, 41 de apariţii, 5 goluri şi a oferit 8 assisturi.

Contactat de SportNews.ro cel mai nou intrat în haita „lupilor galbeni” a oferit în exclusivitate primul său interviu de la semnarea contractului cu FC Petrolul Ploiesti.

 

SportNews.ro: Salut, Gevaro! La ce vârstă te-ai apucat de fotbal?

Gevaro Nepomuceno: Am început să joc fotbal la vârsta de 12 ani cu prietenii, pentru distracţie. Doi ani mai târziu, fotbalul devenise ceva serios pentru mine. Un rol important la debutul meu ca fotbalist l-au avut părinţii mei care m-au sprijinit tot timpul şi mă sfătuiau să mă duc la antrenamente.

Putem merge la mare? Avem voie să părăsim localitatea pentru o săptămână sau mai mult? Poliția răspunde la alte 5 întrebări importante legate de starea de alertă
Recomandări

Putem merge la mare? Avem voie să părăsim localitatea pentru o săptămână sau mai mult? Poliția răspunde la alte 5 întrebări importante legate de starea de alertă

 

Pe ce post dai cel mai bun randament?

Aripă stânga este poziţia mea preferată.

Zi-mi un moment din cariera ta pe care nu ai să-l poţi uita niciodată?

Primul meu gol din carieră. Se întâmpla la partida FC Den Bosch – SC Veendam.

Din vară vei fi oficial jucătorul Petrolului. Consideri acest nou angajament, un pas important in cariera ta?

Cu siguranţă. Spun asta deoarece în România sunt foarte multe meciuri într-o săptamână si, cel mai important pentru mine, este că voi juca cu Petrolul, în Europa League.

Crezi că ai să te adaptezi uşor la fotbalul din România?

Da, cred că mă voi adapta uşor, deoarece îmi place foarte mult stilul vostru.

Ai un idol în fotbal? Ce anume îl face mare pe un fotbalist?

Nu am un idol anume, dar îmi place să-l urmaresc pe Neymar, pentru că joacă pe aceeaşi poziţie ca şi mine. Îmi place stilul lui. Cred că un fotbalist are nevoie de foarte multă inteligentă şi mereu trebuie să fie dispus să acumuleze cât mai multe informatii. Să investească în el.

Afacerile COVID. Dan Tudorache cumpără 2.700 de holtere în numele consilierilor locali Sector 1, dar aceștia au aflat din presă. “Ministerul Sănătății a solicitat. În pandemie ești în război”
Recomandări

Afacerile COVID. Dan Tudorache cumpără 2.700 de holtere în numele consilierilor locali Sector 1, dar aceștia au aflat din presă. “Ministerul Sănătății a solicitat. În pandemie ești în război”

 

Care sunt calităţile pe care trebuie să le aibă un jucător pentru a deveni cel mai bun?

Cred că trebuie să stai foarte bine din punct de vedere fizic. Pe de altă parte, îţi trebuie foarte multă inteligenţă atunci când eşti pe gazon.

Ce filme preferi? Ce muzică asculţi?

Îmi plac filmele de acţiune sau thriller. De exemplu filmul Killer Elite. Ascult foarte mult Mavado, Vybz Kartel şi Popcaan.

Actorul preferat?

Jason Statham.

Ce anume îţi va lipsi cel mai mult din Olanda?

 Familia.

Gevaro Nepomuceno are „accesorizat” un dinte precum vedetele de la Hollywoodgevaro bun

Ieşi în evidenţă printr-un lucru mai puţin obişnuit la fotbalişti şi mai des întâlnit la cântăreţii de hip-hop. Mă refer la dintele tău de aur! Are vreo semnificaţie anume sau vreo poveste mai specială?

Motivele puerile pentru care autoritățile din Botoșani desconsiderau muncitorii srilankezi: “Știți ce au adus în termosul de ceai?!”
Recomandări

Motivele puerile pentru care autoritățile din Botoșani desconsiderau muncitorii srilankezi: “Știți ce au adus în termosul de ceai?!”

 

Este o tradiţie specifică culturii Insulelor Antile. Aproape toată lumea în Curaçao are aşa ceva. Îl am de la vârsta de opt ani. (n.r. – ceva similar „poartă” şi actorul Johnny Deep şi multe alte vedete)

Esti singurul din familie care joacă fotbal? A mai existat cineva care să practice acest sport? Mai ai fraţi, surori?

Da, sunt singurul din familie care joacă fotbal. Nimeni altcineva nu a mai practicat acest sport. Mai am un frate şi două surori.

La Ploieşti o să locuieşti singur? Am văzut că ai o prietenă, vine si ea cu tine în România?cainii lui Gevaro

Da, o să vin cu prietena mea şi cu cei doi câini ai mei. Am unul mic, o fetiţă pinscher pe care o cheamă „Hummer” şi unul de talie mare, un labrador, care se cheamă „Bentley”.

Câţi ani are prietena ta? Este tot olandeză?

22 de ani. Da, este olandeză, născută la Haga.

În final, ai vrea să le transmiţi ceva fanilor Petrolului?

Sunt încrezător şi de-abia aştept să evoluez pentru Petrolul. Hai Petrolul!

 

125.000 de euro este cota lui Gevaro Nepomuceno conform transfermarkt.de

Close
Închide
  Close