De Petre Dobrescu,

În 65 de ani de carieră, a urcat pe nenumărate scene ale țării unde a interpretat roluri memorabile și a jucat în zeci de filme. Sunt, însă, și unele lucruri mai puțin cunoscute despre Tamara Buciuceanu.

  1. Tatăl său a fost avocat de meserie, dar a făcut şi Conservatorul, iar mama sa a terminat şi ea Conservatorul. Tatăl Tamarei a fost dirijorul corului Basarabiei, în care cântau 200 de persoane, iar mama sa era solistă.
  2. În copilărie a luat lecţii de pian, interpretând acasă, în duet cu sora sa, Iulia, viitoare mezzosoprană la Opera Română
  3. La 7 ani declama versuri din piesa Irozii. Știa integral monologul Îngerașului
  4. Timp de opt ani, Tamara Buciuceanu a fost angajata Teatrului de Operetă, unde, în spectacole precum „Contesa Maritza”, „Văduva veselă” , „Lăsaţi-mă să cânt” sau „My fair Lady”, ori „Voievodul ţiganilor”, și-a pus în valoare extraordinarele calități vocale.
  5. A fost prietenă foarte apropiată cu Stela Popescu. Au lucrat împreună, au fost în turnee și, într-o vreme, li se spunea ”siamezele”
  6. Era o gospodină desăvârșită. Pe vremuri, la TVR 1, aproape un an a oferit rețete, care au fost bine primite de public. ”Curcanul meu era cu totul deosebit” spunea actrița într-un interviu
  7. A ajutat de-a lungul vieții aziluri de bătrâni sau copii necăjii și bolnavi. A refuzat ca acest lucru să fie anunțat public.
  8. Nu a avut niciodată trac, nici măcar emoții pe scenă. A avut norocul, spunea ea, să aibă dintrotdeauna o putere de concentrare extraordinară
  9. Avea ”memorie de elefant”. A ținut minte, potrivit propriilor declarații, replicile din toate rolurile pe care le-a jucat.
  10. Nu a refuzat niciodată un rol, oricât de mic ar fi fost, oricât de nesuferit i s-ar fi părut.

Tamara Buciuceanu Botez a murit, marți, la Spitalul Elias din Capitală, la vârsta de 90 de ani. Marea actriță a fost internată la începutul lunii octombrie, suferind de probleme cardiace.

În cei peste 65 de ani de activitate, ea a jucat pe scenele mai multor teatre din Bucureşti, precum Teatrul Giuleşti (actualul Odeon), unde a debutat în piesa ”Marfă din Makkar”, la Teatrul de Comedie, Teatrul Bulandra, Teatrul Naţional ”I. L. Caragiale” sau la Teatrul de Operetă.

Citeşte şi:

”Draga noastră Isoscel.” Rolul profesoarei de matematică din seria ”Liceenii” i-a adus Tamarei Buciuceanu o popularitate uimitoare!

Emilia Popescu: „Tamara Buciuceanu Botez a fost un actor total, o uriașă actriță de dramă”

Ultimele cuvinte ale actriței Tamara Buciuceanu Botez adresate lui Virgil Ogășanu: „Sper ca în două zile să fiu acasă!”

Ultimele cuvinte ale actriței Tamara Buciuceanu Botez adresate lui Virgil Ogășanu: „Sper ca în două zile să fiu acasă!”

Cine a fost marea iubire a Tamarei Buciuceanu. De ce insista actrița să i se spună și Botez

Temperatura la care noul coronavirus poate muri în doar câteva minute, în condiții de laborator
GSP.RO

Temperatura la care noul coronavirus poate muri în doar câteva minute, în condiții de laborator

Horoscop 7 aprilie 2020. Fecioarele văd viitorul în tonuri sumbre
HOROSCOP

Horoscop 7 aprilie 2020. Fecioarele văd viitorul în tonuri sumbre