Cutele dintre sprancene sau cele orizontale de pe frunte „dezvaluie” ca persoana respectiva va trai mai mult. Secretele „semnelor” de viata lunga sunt cunoscute de mii de ani de catre chinezi si au fost verificate si de medicul Stefan Stangaciu pe mai mult de o mie de pacienti.
Teoria „semnelor de pe corp” care dau informatii pretioase despre longevitatea unei persoane n-a fost inventata de ieri, de azi. „In medicina chineza, aceasta traditie a „inspectiei”, a diagnosticului pe cale externa se practica inca de acum 5.000 de ani. Din experienta proprie, pot sa spun ca aceasta teorie functioneaza perfect. Eu am verificat-o pe un numar de peste 1.000 de pacienti de-ai mei. Semnele respective, din diferite zone ale corpului, dau intr-adevar informatii extraordinare despre longevitatea unei persoane. Cei care au caracteristicile respective, toate sau o parte dintre ele, traiesc cel putin cu 10 ani mai mult decat media”, ne-a explicat dr. Stefan Stangaciu, specialist in apiterapie (tratamente bazate pe produse apicole).
„Acesti oameni au mari succese profesionale”.
Medicul mai spune ca, atunci cand are un pacient, il studiaza, pentru a vedea daca „poseda” semnele de longevitate.
„Majoritatea acestor oameni sunt de bun caracter, foarte puternici si de mare succes profesional. Printre VIP-urile la care am remarcat astfel de semne de viata lunga se numara George Bush, tatal actualului presedinte american, ultimii patru cancelari ai Germaniei, Mircea Sandu, Gigi Becali sau actori ca Leonardo Di Caprio si Brad Pitt, care are chiar foarte accentuata cuta aceea dintre sprancene”, ne-a mai spus dr. Stangaciu.
Care sunt indiciile de longevitate.
1. O cuta centrala, intre sprancene; cu cat e mai lunga (inspre partea de sus a fruntii), cu atat mai bine
2. Cutele orizontale de pe frunte; acestea trebuie sa aiba forma unei litere V, aplatizate
3. Trei linii paralele intre sprancene, iar cea din mijloc sa fie perfect centrata
4. Sprancenele; acestea trebuie sa fie ori stufoase, ori „tip salcie”, adica subtiri si arcuite, ori lungi
5. Un smoc de par in ureche
6. Zona cat mai larga in pavilionul urechii; se poate verifica, de exemplu, prin usurinta cu care varful degetului aratator „incape” in zona respectiva
7. Fata dreptunghiulara si putin alungita; in medicina traditionala chineza, aceasta forma este cunoscuta sub numele de „fata de lemn”
8. Fata rotunda (cu nas mare, borcanat, urechi groase si buze carnoase); in medicina traditionala chineza, se numeste „fata de pamant”
9. Dintii albi, lungi si puternici
10. Unghii; petele albe, care se afla la baza unghiilor, trebuie sa fie cat mai mari, mai clare si mai stralucitoare. De altfel, in momentul in care o persoana este obosita sau stresata, aceste pete devin mai mici.