Potrivit sursei citate, marşul s-a desfăşurat în 138 de oraşe din România şi 149 de localităţi din Republica Moldova, iar oraşele cu cel mai mare număr de participanţi au fost Bacău (10.000 de persoane), Oradea (10.000 de persoane) şi Bucureşti (8.000 de persoane).
Faţă de anul 2016, numărul de oraşe în care s-a organizat Marşul pentru viaţă a crescut cu 26% (în 2016 au fost 110 oraşe din România), iar numărul de participanţi a crescut cu aproape 50% (în 2016 au fost circa 75.000 de participanţi).
Organizatorii mai spun că, pentru a sprijini femeile în criză de sarcină, principalele măsuri propuse sunt înfiinţarea de cabinete de consiliere în criza de sarcină şi acordarea unei indemnizaţii pe perioada sarcinii începând din a 14-a săptămână de sarcină (care reprezintă limita legală pentru procedura de avort la cerere).
Asociația mai menționează că, pe lângă participarea susţinută din acest an, evenimentul a atras numeroase discuţii în mediul online. Pe reţelele de socializare au fost împărtăşite diverse experienţe de viaţă: o criză de sarcină depăşită, trauma unui avort regretat, bucuria naşterii unui copil, adopţia ca alternativă la avort, acestea arătând că, în prezenţa ajutorului, o sarcină nedorită duce la o viaţă împlinită a mamei şi la o viaţă împlinită a copilului”.
Asociaţia Studenţi pentru viaţă precizează că Luna pentru viaţă şi Marşul pentru viaţă sunt apolitice şi neconfesionale, dar sunt deschise participării tuturor confesiunilor religioase şi formaţiunilor politice.
„Nu se solicită interzicerea legală a avortului, nu se sprijină niciun fel de violenţă împotriva femeii. Prin activităţile pro-viaţă desfăşurate sunt promovate conştientizarea societăţii despre criza de sarcină, înţelegerea adevărului ştiinţific că viaţa începe de la concepţie şi sprijinirea femeii să nască viaţa pe care o poartă în ea. La nivel naţional, aceste manifestări nu au un organizator unic, ci în fiecare localitate există organizatori locali independenţi, care reprezintă diferite organizaţii şi instituţii pro-viaţă locale. În câteva localităţi, marşurile s-au desfăşurat în 24 sau 26 martie”, se mai menţionează în comunicatul asociaţiei.