Mergi direct la conținut »
13 deținuți români din Italia, aduși în țara noastră cu avionul. Sunt condamnați pentru viol, crimă și sclavie. Reacţia lui Tudorel Toader
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > 13 deținuți români din Italia, aduși în țara noastră cu avionul. Sunt condamnați pentru viol, crimă și sclavie. Reacţia lui Tudorel Toader

13 deținuți români din Italia, aduși în țara noastră cu avionul. Sunt condamnați pentru viol, crimă și sclavie. Reacţia lui Tudorel Toader

Treisprezece români deţinuţi în Italia au fost aduşi în România, cu o cursă directă Roma-Bucureşti. Anunțul a fost făcut de ministrul de Interne din Italia, Matteo Salvini, pe contul său de Facebook.

De Răzvan Mihalașcu,

UPDATE –  „Faptul că 13 au fost aduși, din Danemarca i-am adus pe toți, noroc că nu erau mulți, este încă o dată dovada a capacității sistemului ANP-ului din România de a asigura condiții corespunzătoare la standarde europene de executare a pedepsei”, a declarat ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, la Parlament.

Cei 13 deținuți au fost condamnați pentru infracțiuni, precum viol, omucidere, sclavie, furt calificat, contrabandă, răpire şi sechestrare de persoane.

„Sunt bucuros că și în acest domeniu facem cu bun simț ceea ce am promis. Infractorii străini, găzduiți în închisorilor noastre trebuie să-și execute pedeapsa în țara lor de origine”, a scris premierul italian.


Acelaşi zbor va transporta din România patru cetăţeni români care au fost căutaţi de autorităţile judiciare italiene cu mandate de arestare europene şi care îşi vor ispăşi pedeapsa în Italia.

Repatrierea deţinuţilor face parte dintr-un plan lansat de Ministerul de Interne în colaborare cu Ministerul Justiţiei din Italia pentru trimiterea unor deţinuţi prezenţi în închisorile italiene în ţările lor de origine.

Potrivit publicației ilgiornale.it, citată de Agerpres, ministrul de Interne Matteo Salvini colaborează cu ministrul justiţiei Alfonso Bonafede pentru a dezvolta o strategie de accelerare a repatrierii acestor deţinuţi.

De asemenea, Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP) a confirmat că deținuții au fost preluaţi și urmează să fie încarceraţi la Penitenciarul Bucureşti-Rahova.

„Având în vedere informaţiile apărute în spaţiul public, cu privire la extrădarea a 13 cetăţeni de naţionalitate română, din Italia, în vederea continuării executării pedepselor privative de libertate aplicate în baza mandatelor de executare, în ţara de origine, Administraţia Naţională a Penitenciarelor confirmă preluarea acestora în cursul zilei de astăzi, 02.04.2019, urmând a fi desfăşurate demersurile necesare în vederea încarcerării la Penitenciarul Bucureşti-Rahova”, a precizat ANP, conform digi24.


Citește și:

Tolo: Dacă Tudorel Toader, și nu Augustin Lazăr, ar fi refuzat eliberarea unui deținut politic, pe câte voci reîntărite i-am fi cerut demisia?

Negociatorul şef al UE, scenariu presimist despre Brexit. „Marea Britanie are trei opțiuni”

Recomandările culturale ale săptămânii. Descoperiți-l pe Bogdan Dumitrache, actorul de teatru, și lecuiți-vă de pesimism cu o carte despre evoluția lumii


 

Close
Închide
  Close