Nutritionistii sunt de parere ca pentru a slabi nu este nevoie sa renuntati aproape complet la mancare si sanatatea dumneavoastra sa aiba de suferit, ci sa tineti seama de cateva reguli elementare de nutritie. Indiferent de varsta, daca le veti respecta, veti constata ca va recapatati silueta dorita, fara a face mari sacrificii.
Ce trebuie sa faceti:
l.Este esential sa va stapaniti poftele, pentru ca slabirea este reala doar atunci cand foamea nu este pe deplin satisfacuta;
2.Un pahar de ceai fara zahar sau de apa, inaintea fiecarei mese va reduce, fara prea mare efort cantitatea de mancare consumata;
3.Veti avea impresia ca ati mancat mai mult daca veti taia mancarea in bucatele mici. De asemenea, daca veti mesteca pe indelete fiecare bucatica, va veti satura mai repede;
4.Daca este posibil lasati in farfurie o parte din portie sau renuntati la portiile prea mari;
5.Daca va place sa „ciuguliti” cate ceva si intre mese puteti opta pentru grisinele cu tarate sau un mar;
6.Renuntati complet la zaharul pe care il puneti de obicei in cafea, iar daca nu puteti, inlocuiti-l cu indulcitori;
7.Fructele si carnea nu trebuie consumate la aceeasi masa. Fructele pot fi consumate intre mese;
8.Chiar daca va place carnea de pasare, inainte de a o prepara, ar fi de preferat sa indepartati pielea. Chiar daca aceasta va place cel mai mult, este bine sa stiti ca este foarte bogata in calorii;
9. Evitati consumarea in exces a uleiului, untului, maslinelor, conservelor de peste, carnii de porc, slaninei, dulciurilor ori biscuitilor, pentru ca au un continut mare de grasimi si respectiv de zahar;
10.Nu adaugati grasime atunci cand prajiti o bucata de carne;
11.La prepararea salatelor de cruditati puteti folosi iaurt in loc de maioneza sau smantana. Vor avea un gust la fel de bun si au un efect racoritor;
12.Nu puneti prea multa sare in mancare, ci folositi pentru condimentare marar, busuioc, praf de telina, usturoi, cuisoare, mac;
13.Daca nu puteti renunta complet la paine, puteti consuma cateva felii prajite sau paine din faina integrala.